Het weer in het weekend: Zaterdag regen en wind, zondag rustiger

Foto van auteur

Wolweverstraat

Zwolle – Zaterdag is het nat en winderig. Een regenfront uit het westen bereikt in de ochtend de regio Zwolle. Het regent soms stevig door. Vijf liter water per vierkante meter zit er wel in. Pas in de loop van de middag wordt het minder nat.

De zon zit zaterdagochtend verborgen achter grijze regenwolken, in de middag prikt ze er af en toe doorheen. De zuidwestenwind was in de nacht al flink op snelheid en zaterdagochtend is dat ook nog zo. Windkracht 4 à 5 ‘s morgens, met kans op windvlagen tot circa 60 kilometer per uur. In de middag afnemende wind. Kracht 4, draaiend van zuidwest naar west. In de avond geleidelijk verder afnemend. Behalve met waaien stopt het dan ook met regenen. De temperatuur overdag is een tegenvallende 14 graden.

In de nacht naar zondag, eerste pinksterdag, vallen er gaten in de bewolking. En het blijft ‘s nachts waarschijnlijk droog. Zondagochtend kan wel weer een bui op avontuur gaan boven Zwolle. Maar de droge perioden zijn langer en de zon wurmt zich geregeld tussen de wolken door. Deze weersverbetering hebben we te danken aan een tijdelijke stijging van de luchtdruk boven onze omgeving. Kijk zondag maar op je barometer.

Veel wolken zijn zondag wel te verwachten. De wind uit het zuidwesten is matig, kracht 3 tot 4. Dat is een stuk minder wild dan op vrijdag en zaterdag, zodat het minder fris aanvoelt. Breekt de zon even goed door, dan zou je bijna een lentegevoel krijgen.

Maandag, tweede pinksterdag, laat een regenfront gevolgd door buien je lentegevoel gauw verdwijnen. Dat front passeert in de nanacht en vroege ochtend. De bewolking wordt daarna dunner, zodat de zon af en toe door kan breken. Dat wel. Maar er volgen buien, die in de middag en avond mogelijk krachtig uitpakken. De zuidwestenwind is met kracht 4 actief, rustig weer is het zeker niet. Een middagtemperatuur van 16 graden.

Dinsdag en woensdag zijn er stevige buien afgewisseld met zonnige perioden. Stabiel en warm weer zit er in de nieuwe week niet in. We moeten het doen met ongeveer 15 graden. Een duidelijke temperatuurstijging is nog steeds niet op de weerkaarten te vinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)