Het weer: Kans op een mistige start, daarna breekt de zon door

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend is het frisjes: slechts 5 graden of nog iets kouder. Bovendien kan het mistig zijn. Niet alleen in de regio Zwolle, maar in de wijde omgeving. Dichte mist, die wellicht hinderlijk voor het verkeer is. In de loop van de ochtend lost de mist op en breekt de zon door.

Er is een groot deel van de dag weinig tot geen wind, doordat een hogedrukgebied genaamd Waltraud met haar centrum vrijwel boven onze omgeving ligt. Waltraud kan wolkenvorming echter niet compleet tegengaan. Stapelwolken ontwikkelen zich vrijdag, maar de zon houdt meestal voldoende speelruimte om Zwolle uitgebreid te beschijnen. Ze staat alweer hoog aan de hemel en de UV-index gaat in de komende dagen naar 7.

Dat betekent dat de onbeschermde huid onder de volle zon snel verbrandt. De temperatuur in Zwolle stijgt vrijdagmiddag naar 19 graden. Dat is het begin van een stijgende trend in het weekend en de dagen erna. Een langzame stijging, dat wel. Zondag wordt waarschijnlijk de 20 graden overschreden en in de tweede helft van volgende week halen we een zomerse 25 graden binnen.

Zaterdagochtend zit Zwolle eerst nog onder mist en/of laaghangende Noordzeebewolking. Tenminste, dat berekenen sommige weermodellen. In het weekendweerbericht bekijken we of die verwachting blijft staan. In elk geval is in de tweede helft van de zaterdag de zon present boven Zwolle. In de middag een beetje wind vanuit noordelijke richtingen.

Zondag ziet er zonovergoten uit. Er is een goede kans dat de wolken op één hand te tellen zijn of geheel ontbreken.

Ook in de dagen na het weekend is er veel zon en blijft het droog. Er staat een beetje wind uit het noordoosten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)