Nieuwjaarsreceptie Zwolle 2009

Foto van auteur

Zwolle – In Zwolle leiden veel deuren naar veel werelden. Naar het openbare leven in winkels, theaters, scholen, bedrijven en andere gebouwen waar we werken of op bezoek komen. Maar ook privé, thuis. We zeggen vol trots dat het goed toeven is in onze stad. Maar hoe beleef je dat als individu, als ouder, als gezin? Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 2 januari 2009 worden enkele deuren geopend die normaal gesloten blijven voor vreemden, plekken waar we normaal niet binnen kijken. Gewoon bij mensen thuis. In Zwolle.  

De bijeenkomst begint om 19.30 uur met koffie en thee. Daarna houdt burgemeester Henk Jan Meijer om 20.00 uur zijn nieuwjaarstoespraak. Na de toespraak kunnen de gasten genieten van dans, theater, muziek en beeldende kunst in een voorstelling verzorgd door De Muzerie, Centrum voor de Kunsten. Deze voorstelling is speciaal voor deze bijeenkomst gemaakt. De Muzerie verzorgt kunsteducatie voor kinderen, jongeren en volwassen én voor scholen en bedrijven. En dat in een wijde regio: van de gemeente Zwolle, Hardenberg, Ommen en Dalfsen tot Hattem. De Muzerie organiseert lessen, cursussen, projecten en culturele activiteiten op het gebied van muziek, beeldende kunst, theater en dans. Met deze activiteiten bereikt De Muzerie jaarlijks 3500 cursisten en 35.000 leerlingen in primair en voortgezet onderwijs.

Receptie

Na afloop van het concert is er een receptie in de foyers van De Spiegel met muziek, een hapje en een drankje. Om 23.00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Kaarten

Voor het bezoeken van de bijeenkomst zijn (gratis) plaatsbewijzen nodig, te reserveren vanaf 26 november om 09.00 uur. Reserveren kan:

·         Online via www.odeondespiegel.nl. Bij de keuze voor e-tickets kunnen de kaarten thuis uitgeprint worden.

·         Via www.zwolle.nl. Via de knop ´thuis´ op de homepage kunnen rechtstreeks bij De Spiegel kaarten worden besteld.

·         Bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel aan het Spinhuisplein 14. Geopend op werkdagen van 17.00 tot 20.30 uur en in het weekend een uur voorafgaand aan een voorstelling. Telefonisch reserveren kan ook, 038 4 288 288. Dan gelden dezelfde openingstijden.

Let op: fysieke kaarten (dus niet de e-tickets) moeten uiterlijk 17 december afgehaald worden bij het Bespreekbureau. Gereserveerde kaarten worden niet via de post verstuurd.