Fietsroute IJsselbiënnale met 27 beeldende verhalen van kunstenaars

Foto van auteur

Hell are the Others - Alexander Laner
Foto: Gerlinde Schrijver

Zwolle – Een fietsroute van ruim 120 kilometer met 27 inspirerende verhalen van beeldend kunstenaars, die gaan over de impact van klimaatverandering op ons landschap.

Dat is wat de IJsselbiënnale biedt aan kunstliefhebbers in Overijssel en daarbuiten. Deze kunstfietsroute kan van 18 juni tot en met 19 september gefietst worden.

“Een prachtige route waar kennis, actualiteit, kunst, recreatie en sport bij elkaar komen,” roemt gedeputeerde Eddy van Hijum deze fietsroute, die slingert door Overijssel en Gelderland. Initiatiefnemer is de stichting IJsselbiënnale. Zij zetten kunst in als aanjager, katalysator en een manier om met kunst de veranderingen in het landschap in beeld te brengen.

De impact van klimaatverandering is het thema van de IJsselbiënnale 2021. “Wij hebben deze spannende, mooie en actuele fietsroute de titel ‘Tij, Tijd en Tijdelijkheid’ meegegeven,” zegt Mieke Conijn, directeur van de IJsselbiënnale. “Maar liefst 27 professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben zich speciaal voor deze route laten inspireren. Zij verbeelden door kunstwerken en installaties wat voor impact het klimaat op ons landschap heeft.” Langs de route worden plekken uitgelicht en verhalen verteld over het rivierenlandschap van de IJsselvallei.

De beste manier om de IJsselbiënnale te beleven is op de fiets. De kunstroute is onderverdeeld in verschillende fietsetappes. De IJsselbiënnale is een goede aanleiding om dit prachtige gebied te ontdekken en op bijzondere wijze te verkennen. Onderweg is er een rijk gevarieerd programma te volgen met rondleidingen, lezingen van kunstenaars, muziek en theater in de uiterwaarden, bij sluizen en op landgoederen. De route is mogelijk gemaakt door een regio-brede samenwerking met ruim 100 partners. Provincie Overijssel is een van de vele partijen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze culturele fietsroute. Meer info: ijsselbiennale.nl

Foto's 2
Hell are the Others - Alexander Laner - Foto: Gerlinde Schrijver
Hell are the Others - Alexander Laner
Foto: Gerlinde Schrijver
Nieuw Hattem - Edwin Zwakman - Foto: Gerlinde Schrijver
Nieuw Hattem - Edwin Zwakman
Foto: Gerlinde Schrijver