Het weer: Bewolkt, regenachtig en koel

Foto van auteur

Emmawijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het 21 juni en dan begint de astronomische zomer. Daar is echter weinig van te merken. De bewolking is meestal te dik om een zonnestraal door te laten en ’s morgens vroeg is het al nat in Zwolle. Ook de rest van de dag verloopt regenachtig. Soms kan de regenval stevig zijn.

Pas tegen de avond breekt de bewolking een beetje en wordt het droog. De temperatuur is evenmin zomers. In de regen wordt het maximaal 15 graden. Daarbij staat er een matige wind uit het noorden tot noordoosten, kracht 3 tot 4. Die wind drukt de temperatuur voor het gevoel een paar graden extra. Het goede nieuws is dat maandag de slechtste dag van de week is. De komende dagen verlopen meestal droog met meer zon en minder wind.

Maar de temperatuur houdt niet over. Tot donderdag blijven we steken ónder de 20 graden Celsius waar we volgens de statistieken recht op hebben in deze fase van juni. Vanaf donderdag wordt het een beetje minder koel. De tropenhitte keert niet meteen terug.

Dinsdag en woensdag is er nog steeds behoorlijk wat bewolking, maar het zijn geen compleet grijze dagen. De zon breekt af en toe overtuigend door en het is droog. De wind waait niet al te hard, maar komt uit de koele noordhoek, vandaar de voorlopig subzomerse temperaturen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)