Het weer: Wolken en zonneschijn, een beetje warmer

Foto van auteur

Vreugderijkerwaard
Foto: Arjan van der Scheer

Zwolle – Donderdag doet de zon een hernieuwde poging om door alle bewolking boven Zwolle heen te komen. We verwachten dat die poging redelijk succesvol is met meer zonneschijn tot gevolg dan op woensdag.

Plus een hogere middagtemperatuur van 20 graden of nog iets warmer. Het is droog en rustig weer. De wind komt uit noordelijke richtingen en is overwegend zwak. We hebben een gebied met hogedruk in onze omgeving, dat neerslag nog even op afstand houdt. Nog even, omdat er vrijdagmiddag een mini-kansje is op een buitje en zaterdagmiddag een wat grotere kans. Mocht het tot een bui komen, dan blijft de neerslag binnen de perken, het wordt geen compleet waterballet in Zwolle.

In het weekend zijn er storingen in de buurt, die buien produceren. Alleen is de precieze ligging ervan nog onzeker. We lijken in elk geval plenty stapelwolken boven de stad te krijgen, waarvan een enkele misschien uitgroeit tot een bui. De temperatuur stijgt licht naar ongeveer 23 graden.

Volgende week gaat het kwik verder omhoog naar een zomers niveau van ongeveer 25 graden. Een lagedrukgebied wordt dan boven Frankrijk verwacht. Het slingert af en toe buien met onweer onze richting op. Wellicht versterkt zo’n bui je zomergevoel zelfs?