Het weer: Plenty wolken en wind, laat in de avond regen

Kolk Westerveld
Foto: Ank Pot

Maandag is er aan wind en wolken geen gebrek in Zwolle. Ruimte voor zonneschijn is er ook, maar talrijk zijn de wolken wel. Een heel enkele kan boven Zwolle uitgroeien tot een snelle bui. De grootste kans daarop in het begin van de middag.

Het kwik stijgt van 15 graden ’s morgens naar ongeveer 20 ’s middags. Dat is iets aan de koele kant voor begin juli. De vlagerige wind komt uit het westen tot zuidwesten, kracht 4, vergelijkbaar met de stevige bries op zondag. Maandagavond minder wind.

Een joekel van een lagedrukgebied boven Zuid-Scandinavië bestuurt ons weer. Storingen racen vanaf de oceaan onze kant op. Zo eentje passeert Zwolle in de nacht van maandag op dinsdag, mogelijk met een donderklap. De eerste regen valt maandagavond laat, de meeste neerslag arriveert hier even na middernacht.

Dinsdag en woensdag zien we de zon geregeld. Tegelijkertijd zijn nieuwe oceaanstoringen in aantocht. Hoe actief die uitpakken is nog niet duidelijk, mogelijk dat een van de twee weinig voorstelt. De huidige berekeningen geven woensdag de grootste kans op stevige buien. Hoe dinsdag de weerkaarten er precies bijliggen, bekijken we in het volgende weerbericht op 1Zwolle.

Het vrij koele weer houdt aan tot en met donderdag. Aan het einde van de week en komend weekend berekenen de weermodellen veel warmer zomerweer in Zwolle.

Foto 1
Kolk Westerveld - Foto: Ank Pot
Kolk Westerveld
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)