Het weer: Bewolking en kans op wat regen, later ook zon

Foto van auteur

Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend schuift er veel bewolking over Zwolle. De zon heeft weinig in te brengen. Bovendien is er vanaf ongeveer 7 uur ‘s morgens kans op wat lichte regen of een buitje. Veel regen wordt er niet verwacht.

De bedoeling is dat de zon in de loop van de ochtend toch doorbreekt. Er zijn stapelwolken en het blijft lange tijd droog. Tegen de avond neemt de kans op een buitje weer toe. De wind is zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit het zuidwesten. De temperatuur stijgt maandag langzaam naar een maximum van 20 graden of iets meer. De hoogste temperatuur wordt aan het eind van de middag bereikt. In de avond nadert vanuit het zuidwesten een storing.

Daardoor wordt in de nacht naar dinsdag de hoeveelheid bewolking boven de stad weer groter. ‘s Morgens kun je de eerste buien boven Zwolle verwelkomen, mogelijk met een klap onweer.

Dinsdag valt verder op dat er een stevige bries staat. Hij komt eerst uit het zuiden en draait ’s morgens toenemend naar het zuidwesten. Windkracht 4 tot 5 wordt momenteel berekend voor de regio Zwolle, een matige tot vrij krachtige wind. Tussen de buienwolken is er soms ruimte voor wat zon. Een middagtemperatuur van ongeveer 23 graden.

De rest van de werkweek belooft licht wisselvallig te worden. Elke dag is er wel kans op een bui(tje). Maar de zon krijgt zeker ook ruimte, soms veel ruimte. Zwolle gaat geen compleet grijze dagen tegemoet. De maximumtemperatuur is ongeveer 22 graden, wat iets onder het gemiddelde is voor deze tijd van het jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)