Het weer: Toenemende bewolking, vooral ’s avonds wat regen

Foto van auteur

Middelweg
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend is er eerst nog een kleine kans op een buitje. Daarna blijft het een tijd droog in Zwolle. De zon probeert door het wolkengebeuren heen te prikken, maar verliest dat langzaam. In de middag wordt de bewolking dikker en de kans op een beetje regen groter.

In een straffe stroming uit het zuidwesten trekt een front over. Kans op wat lichte regen is er vanaf halverwege de middag in Zwolle. In de avond komen uit een dik wolkendek meer regendruppels. De temperatuur bereikt rond het middaguur ongeveer 19 graden. De zuidwestenwind blaast met een stevige kracht 4 door de stad, pas in de nacht naar woensdag zwakt hij iets af. Het wordt ’s nachts droog.

Woensdag houdt Zwolle het een heel etmaal droog. Zon, sluierwolken en stapelwolken zorgen voor een afwisselend weerplaatje boven de stad. De wind is duidelijk aanwezig vanuit het zuidwesten, kracht 3 tot 4. ’s Middags stijgt het kwik iets boven de 20 graden uit. Als je kunt leven met de wind is dit een mooie septemberdag.

Donderdag duiken we de wisselvalligheid in. De middag lijkt een kletsnatte bedoening te worden. Vrijdag staan losse buien op het programma waar de zon vermoedelijk flink tussendoor schijnt. Volgens de huidige inzichten wordt het vanaf zondag een beetje warmer.

Foto 1
Middelweg - Foto: Ank Pot
Middelweg
Foto: Ank Pot