Vince van der Pal uit Zwolle zwemt persoonlijk record

Foto van auteur

Vince van der Pal

Zwolle – Vince van der Pal uit Zwolle heeft zondag bij de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam de 50 seconden barrière op de 100 meter vrije slag bij de Senioren Open net niet kunnen slechten.

In de series had Van der Pal met 50,45 al een hap van 0,6 seconden van zijn persoonlijke record afgesnoept om het vervolgens in de A-finale nog eens dunnetjes over te doen. Uiteindelijk stond er 50,08 op de klokken. Goed voor een zesde plaats voor de pas 17-jarige zwemmer van Swol 1894.

Yanieck Frijstein uit Kampen wist het Nederlands juniorenrecord op zijn naam weten te zetten. Met 4:26,06 was de 15-jarige Frijstein van The Blue Marlins bijna 1,3 seconde sneller dan de oude toptijd in het 25-meterbad. Frijstein werd hiermee derde in de open leeftijdscategorie.

Yara van Kalmthout wist maar liefst drie finaleplaatsen te bemachtigen, maar om in het overvolle programma voldoende energie over te houden liet ze de 50 m vrije slag schieten. Op de 50 m rugslag betaalde dit zich uit in een mooi persoonlijk record van een halve seconde. Met 29,06 tikte de voormalig inwoonster van Vlagtwedde als vijfde aan. Op de 200 m vrije slag droomde de DZ&PC zwemster van een twee minuten doorbraak. Maar in de series begon de net 18 jarige zwemster veel te hard en in de finale net iets te voorzichtig. Desalniettemin betekende de 2:01,68 in de finale wel een persoonlijk record van ruim een seconde en leverde het ook een nette vierde plaats op.

Domingo Kuipers uit Workum zwom een ijzersterke 200 meter wisselslag. Met 2.04,97 ging het Fries record van Jelle Betten uit de boeken en wist de pas 15-jarige zwemmer zelfs de derde plaats te bereiken.

In de finale van de 100 m rugslag kwam de Orca zwemmer met 56,18 heel dicht in de buurt van het Nederlandse juniorenrecord, maar de 55,99 die Tokyo ganger Nyls Korstanje op die leeftijd noteerde bleef net buiten bereik. Desalniettemin kon Kuipers met een persoonlijk record van ruim 2,5 seconden ook niet ontevreden zijn.

Alinda Dingshoff van zpc Hoogeveen wist de finale van de 50 m vlinderslag te bereiken. De gedroomde 27-er bleef met 28,03 in de finale net buiten bereik. In het ochtendprogramma wist Dingshoff met 2.14,83 nog wel een persoonlijk record op de 200 m vlinderslag te noteren. Goed voor een vierde klassering.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)