Jubilerende muziekvereniging ontvangt Koninklijke Erepenning

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders reikte donderdag omstreeks 21.00 uur de Koninklijke Erepenning uit aan muziekvereniging Brassband David.

De uitreiking vond plaats tijdens de laatste repetitie voor de zomervakantie. De vereniging bestond op 15 maart 2020 125 jaar. De uitreiking kon toen niet doorgaan in verband met corona.

Oudste muziekvereniging van Zwolle
‘Christelijke muziekvereeniging David’ werd op 15 maart 1895 opgericht en is daarmee de oudste muziekvereniging van Zwolle. 125 jaar later is David een bloeiende amateurvereniging met een volledige brassband bezetting. Een ambitieuze en jonge club die zich graag laat zien op landelijke podia en in de eigen stad Zwolle.

Brassband
Door veerkracht en creativiteit is het de vereniging en haar voorgangers in die 125 jaar steeds gelukt dingen aan te passen of opnieuw uit te vinden. Bepalend was in 1968 het besluit over te schakelen van een fanfare orkest naar het toen nieuwe fenomeen van een brassband. Een besluit dat van inzicht getuigde in de veranderde tijdsgeest.

Veerkracht en vitaal
Nog steeds is David het enige orkest in Zwolle dat in de oorspronkelijke Engelse brassband bezetting speelt. Ook nu is die veerkracht en creativiteit kenmerkend voor David. In coronatijd hebben de leden elkaar door hun sterke band en gedeelde passie voor de muziek, weten vast te houden. Anno 2021 is David een springlevende band met de blik gericht op de toekomst.