Zwolle heeft kleinste studentenkamers

Foto van auteur

Studenten in Zwolle en Enschede hebben kleine kamers. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Studentenhuisvesting.nl.

In Zwolle hebben studenten de kleinste studentenkamers van Nederland. De kamers zijn gemiddeld dertien vierkante meter. Ze horen wel tot de goedkoopste studentenkamers van Nederland. De studentenkamers in Enschede zijn nog een stuk goedkoper dan in Zwolle.
Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Zwolle heeft kleinste studentenkamers”

 1. De goedkoopstevan Nederland?

  Daar geloof ik niksvan! Ik ben benieuwd hoe zij aan die wijsheden komen. Ik meen me te herinneren dat er onlangs meerdere onderzoeken zijn gehouden en dat daar naar vorne kwam dat Zwolle relatief tot de duurste van het land behoort wat studentenkamers betreft…

  Uitleg graag!

 2. Studentenhuisvesting is een onderdeel van StudentenBureau. Dit Bureau bemiddelt in het vinden van een studentenkamer of huurder: Je kunt je gratis inschrijven als je een kamertje over hebt of als je er ?©?©ntje zoekt. Studentenbureau is ook de overkoepelende organisatie van TalentToday en Bijbanen.nl.
  Het onderzoek, dat ik niet zo snel heb kunnen vinden op de site, lijkt mij gebaseerd op de database van Studentenbureau-zelf: D.w.z. dat de resultaten worden afgeleid van de aangeboden en gezochte kamers. Met name de aangeboden data zal voor het onderzoek relevant zijn: Dit zijn dus de doorgaans de wat hogere prijzen, aangezien een verhuurder zich niet te laag in de virtuele markt zal plaatsen. Neemt niet weg dat de data in het hele land dezelfde kleur heeft, dus een vergelijking werkt nog steeds redelijk goed zo lang je maar niet naar de absolute prijzen kijkt, maar meer naar de onderlinge verhouding.
  Toch mag je niet vergeten dat er meer studenten zijn dan geregistreerde leden van Studentenhuisvesting. Bovendien moet je meewegen dat ook de leden van deze club tot een bepaalde doelgroep horen: Niet alle studenten zijn lid van deze structuur ?©n de leden vormen dan ook geen perfecte afspiegeling van het totale studentenaanbod. De studenten waar Studentenbureau zich op richt zijn met name de beste studenten van de hoger opgeleiden. Top of the bill,.. die als stageloper/werknemer worden “aangeboden” aan de werkgever. Studenthuisvesting zal dan ook relatief meer hoger opgeleide studenten bevatten, aangezien er een duidelijke link is tussen het “Bureau” en “Huisvesting”. Dit zal dus ook invloed hebben op de waardebepaling in het onderzoek. ( Daarnaast zul je moeten kijken naar wat voor soort verhuurders je in je bestand hebt. )
  Hoewel de cijfers dus slechts over een bepaalde doelgroep gaan, kun je wel de verhouding tussen kosten en oppervlakte berekenen. De prijs van een vierkante meter lijkt me interessant, maar ondanks dat dit een beter beeld geeft, is dit ook niet helemaal ideaal als je de locatie en luxe van die meter niet meeweegt.
  Wel een aardige test, maar zonder duidelijke informatie wordt dit weer gewoon ?©?©n van die vele gekleurde uitspraken die later weer als argument zullen worden gebruikt. Een verwijzing/link naar de data van het onderzoek zou dus niet verkeerd zijn….. Op de site van TV-Oost kan ik niet eenvoudig de informatie vinden…
  Wat meer details zou dus okay zijn…. Tot nu toe dus geen conclusie.
  Groetjes en een fijn W-end!

Reacties zijn gesloten.