Het weer: Prima dag met zon en een prettige temperatuur

Foto van auteur

Achter de Broeren
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag doet de zon het goed boven Zwolle. Net als afgelopen dagen heb je kans dat er eerst een paar wolkenvelden hangen, die vervolgens worden weggebrand door de zon. Ook is er in alle vroegte kans op mistbanken, vooral in het buitengebied.

Er blijven sluierwolken op grote hoogte, waar de zon krachtig doorheen straalt. De lucht is vaak niet smetteloos blauw. Ondanks dat is het een prima dag met een prettige middagtemperatuur van circa 24 graden. Dat is voor velen precies goed, niet te warm en niet te koud. De wind houdt zich kalm vanuit richtingen rond west. Voor zeilers en windsurfers staat er te weinig wind, landrotten hoor je niet klagen. Er ontstaan stapelwolken, met ertussen in de loop van de middag heel misschien een klein pechbuitje.

De kans dat het vrijdag overdag droog blijft in Zwolle is veel groter. In de avond en nacht naar zaterdag zouden enkele verdwaalde buitjes vanuit het westen over het land kunnen trekken. De kans dat eentje over Zwolle heen komt is klein. Het is ’s nachts windstil en er kunnen mistbanken ontstaan.

In het weekend is er meer bewolking dan op vrijdag, omdat dan vanuit het zuidwesten een buienstoring nadert. Zaterdagochtend is het nog droog met een schuchter zonnetje tussen de wolken door. In de middag neemt de bewolking verder toe. Vermoedelijk pas in het begin van de avond en in de nacht naar zondag krijgt Zwolle kans op regen. Zondag is de buienkans een stuk kleiner, maar geheel betrouwbaar is het weer niet. Een maximumtemperatuur in het weekend rond 22 graden en weinig wind.