Het weer: Wolken drijven over maar er is ook zon

Foto van auteur

Spoolde
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag start een droge week met gematigde temperaturen. De zon laat Zwolle niet in de steek, al drijven er elke dag wolken over. Wolkenveldjes komen maandag vanaf de Noordzee voorbij en losse stapelwolken ontstaan spontaan boven de stad.

De wolken schermen de zon soms effectief af. Voor een compleet grijze dag hoef je niet bang te zijn. En de kans op wat suf gedruppel is zo klein dat het eigenlijk overbodig is dat er in dit weerbericht een hele zin aan wordt gewijd. Er staat een beetje wind uit het noorden, zwak tot matig, kracht 2 tot 3. In de avond nauwelijks nog wind. De temperatuur loopt in de middag op naar ongeveer 22 graden. Dat is een heel geschikte temperatuur om iets te doen buiten.

In de nacht van maandag op dinsdag ruimt de meeste bewolking het veld. We verwachten een heldere nacht, met een maantje dat om 02.00 uur onder gaat in het westzuidwesten.

Dinsdag is nog zo’n dag met bewolking die tijdelijk is, zoals alle minder zonnige perioden in het leven. Uit de wolken wordt geen regen verwacht. Dinsdag kun je rekenen op een middagtemperatuur van 23 graden en nog minder wind uit noordelijke richtingen dan op maandag.

Een hogedrukgebied boven Engeland zorgt de rest van de vakantieweek voor droog weer bij ons. Wolken zijn er plenty, maar we zien ook vaak overwicht van de zon. Vanaf woensdag zit een zomerse kwikstand van 25 graden er wel in.