Het weer: Zon, wolken en zomers warm

Foto van auteur

Schellerweg

Zwolle – Woensdag wordt het zomers warm in Zwolle. De zon is van de partij en er is heel weinig wind. ‘s Morgens in alle vroegte is het nog koel en heb je buiten de stad kans op een paar lage mistbanken.

Een maximumtemperatuur van 25 graden zit er dik in. Dat gebeurt aan het eind van de middag, dan is het het warmst. We liggen onder een uitloper van een hogedrukgebied boven Engeland. Daardoor is er weinig reuring in de atmosfeer, ook op grotere hoogte. Wie woensdag gaat ballonvaren komt niet erg ver. De zon is boven de stad te zien in gezelschap van wolkenveldjes en stapelwolken. Ze laten geen regen los. In de avond verdwijnt de bewolking.

Donderdag verandert er weinig. De wind is in de middag een fractie meer aanwezig vanuit noordelijke richtingen, wat de temperatuur waarschijnlijk wat minder hoog laat uitkomen dan op woensdag. Ook donderdag is er een droog samenspel van zon en wolken boven Zwolle.

In de loop van vrijdag begint de wind naar het noordoosten te draaien. Zaterdag wordt de wind oostelijk en komt over land veel warmere lucht hierheen. Een groot deel van de dag is het nog droog en zeer warm: rond 28 graden. Zoals de weerkaarten er nu bij liggen, kan zaterdagavond en in de nacht naar zondag een onweersbui op bezoek komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)