Berkum in oefenduel niet opgewassen tegen SV Huizen

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum is in de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen in eigen huis met 0-1 onderuit gegaan tegen een beter spelend SV Huizen. De Zwolse hoofdklasser kreeg wel kansen, maar was te slordig, onzeker en te traag tegen de vaak uitstekend combinerende bezoekers.

Berkum kreeg al binnen de eerste vijf minuten door dat de eersteklasser uit Noord-Holland niet van plan was zich te verstoppen, waarbij onder meer een bal via de lat over het Zwolse doel vloog. Aan de andere kant kreeg Martijn Brakke na een voorzet van Chris van der Meulen een kans, maar zijn kopbal ging naast. Even later moest Berkum-captain Marc van der Meulen een bal van de doellijn halen en ook verder in het eerste bedrijf deelde Huizen de lakens uit. Berkum-doelman Huib Veurink moest zelfs enkele malen flink aan de bak om te voorkomen dat de bezoekers op voorsprong kwamen.

Vijf minuten na de hervatting leek Berkum de zaken anders aan te pakken, toen Chris van der Meulen en Martijn Brakke via een knappe combinatie op het Huizense doel afgingen. De beide Zwolse spitsen gunden elkaar een doelpunt door de bal naar elkaar door te schuiven, maar verzuimden de trekker ook echt over te halen zodat de Huizen-doelman alsnog redding kon brengen. Twee minuten later liet Huizen zien hoe het wél moest. Na een snelle uitval werd de bal voorgezet, waarbij de Zwolse defensie niet goed ingreep, en de steeds gevaarlijke spits Laurens Kooij stond op de goede plek om de 0-1 binnen te werken.

Berkum veerde kort daarna op toen het erop leek dat Chris van der Meulen in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, maar de vrije trap werd net buiten het 16-metergebied gegeven en eindigde roemloos in de muur. Ook een aantal andere kansen voor de Zwollenaren werd niet benut en de thuisclub had behoorlijk mazzel toen een bal tien minuten voor het slot op de paal van het Berkum-doel vloog.

Zo eindigde ook de tweede oefenwedstrijd van de Zwolse hoofdklasser in verlies en werd duidelijk dat trainer Arno Hoekstra nog heel wat te boetseren heeft om van zijn selectie een soepel lopende voetbalmachine te maken. Huizen toonde aan een heel eind verder te zijn. Als de prima spelende Noordhollanders dat niveau vast kunnen houden, maken ze een goede kans op een terugkeer in de hoofdklasse.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Berkum in oefenduel niet opgewassen tegen SV Huizen”

  1. Er moet hier en daar nog wat gesleuteld worden aan de koopvereniging van Zwolle.
    Ben even wezen kijken maar is heel Berkum nog op vakantie? er waren welgeteld 10 toeschouwers.

  2. Het voltallige aanwezige publiek scandeerde op enig moment 10 10 10, nu snap ik pas wat ze daarmee bedoelden. Bedankt Jako en tot de volgende keer dan maar weer.

  3. Als je vaker komt, wist je dat. Kat-Side he?.

    Geen idee, ik kom op zondag niet in de kerk. Niet te combineren met mijn werkzaamheden.

  4. Oeps Jako had je de autoaanvullen-functie toevallig nog aan staan? Hihi.

    Dank je en is dit een definitief afscheid van je (als) Jako of kom je nog terug onder een andere (schuil)naam, zoals we al jaren van je gewend zijn?

Reacties zijn gesloten.