Politie Zwolle pakt fietsendief dankzij melding van getuige

Foto van auteur

Foto: Pim Haarsma

Zwolle – De politie Zwolle kreeg zondagavond 12 september rond 20.00 uur een melding van een alerte getuige. De melder zag vanaf een afstand dat drie personen in de omgeving van de Palestrinalaan bezig waren om fietsen in te laden in een bus.

De melder bedacht zich geen moment en belde de politie. Hij had goede signalementen van de verdachten en de locatie van de bus doorgegeven, waardoor de verdachten snel in beeld kwamen bij de politie. Na een achtervolging werd een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

De politie trof in het busje diverse elektrische fietsen aan, die allemaal als gestolen gesignaleerd stonden. De rechtmatige eigenaren van de fietsen worden opgespoord, zodat de fietsen aan hen teruggegeven kunnen worden.

De verdachte opereerde niet alleen. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten die mogelijk betrokken zijn bij de fietsendiefstal. Heeft u rondom dit tijdstip iets opvallends gezien in de omgeving van de Palestrinalaan of heeft u mogelijk beelden van dit incident? Heeft u meer informatie of weet u wie deze verdachten zijn? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie adviseert om altijd aangifte te doen bij diefstal van een fiets. Dat kan online of op een politiebureau. Alleen dan wordt de gestolen fiets opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt om de fiets terug te vinden en om de dief en heler op te sporen.

In overleg kan de fiets, als deze wordt achterhaald, ook bij u terugbezorgd worden. Zonder het doen van aangifte is er geen kans om uw fiets terug te krijgen, aldus de politie. Meer informatie over fietsendiefstal en wat u hier zelf aan kunt doen leest u hier: https://www.politie.nl/onderwerpen/diefstal-fiets.html

Bron: politie.nl