Fietstaxi’s op proef in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Door de straten van Zwolle en Deventer komen binnenkort misschien fietstaxi’s te rijden. Vrijdag rijden de eerste exemplaren bij wijze van proef door Zwolle. Dat meldt het fietstaxibedrijf FSNCC uit Arnhem.

Fietstaxi’s rijden al in onder meer Amsterdam, Delft, Enschede en Arnhem. De licentieaanvragen die het bedrijf heeft ingediend in Zwolle, Deventer, Maastricht en Eindhoven zijn in behandeling. De taxi’s zijn een succes, omdat binnensteden voor auto’s steeds lastiger te bereiken zijn. Er gaan vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur vier fietstaxi’s gratis in Zwolle rijden.

Bron: RTV Oost

12 gedachten over “Fietstaxi’s op proef in Zwolle”

 1. En waar rijden die fietstaxi’s? Ja, op de openbare weg. Ze zijn te breed om op het fietspad te mogen rijden. En als ze er rijden en ze moeten iemand inhalen, dan rijden ze op de autoweg.

  De inwoners van Amsterdam klagen ook al over dit feit. Kwestie van tijd voordat wij hier eraan gaan ergeren.

 2. Te breed om er te mogen rijden? Dat is een nieuwe regel voor me….. Ik denk eerder dat je bedoelt: te breed om er te KUNNEN rijden.
  Een fiets op meer dan 2 wielen mag maximaal 1,5 meter breed zijn. Paaltjes op het fietspad, fietspaden langs bussluizen etc. zijn doorgaans 1 meter breed. Daar zit dus het probleem. Het is niet een kwestie van niet mógen maar een kwestie van niet kúnnen.

  Wat betreft dat ergeren. Dat zit puur bij de mens zelf die zich ergert.
  De wet zegt dat elke fiets op 3 of meer wielen die meer dan 75 cm breed is, op de rijbaan MAG rijden. Je kan je dan honderd keer ergeren als automobilist maar ze hebben net zo goed het recht om daar te rijden. Wees dan al blij als ze de fietsstrook gebruiken als voornaamste plek en alleen de rijbaan kiezen als ze gaan inhalen.

  Ik zou zeggen: lees de verkeersregels er nog eens op na. En dat geldt voor heel wat meer automobilisten.

 3. tarief
  de fiets taxi schijnt niet onder de taxiwet te vallen, ze berekenen het tarief tenslotte per 3 minuten per persoon, dat is iets wat een normale taxi niet mag volgens de wet.
  Een ritje met twee personen vanuit de binnenstad naar bijv. zwolle zuid is dan duurder met de fietstaxi dan met de normale taxi…………
  En gezien het formaat van de fietsen zijn ze niet sneller in de binnenstad te verplaatsen dan een normale taxi…….
  In de winter lijkt het mij ook geen goed alternatief…..of je moet een flinke borrel op hebben!

 4. @fred:

  Je vergeet één ding. Met de fietstaxi kan je wat verder komen dan met de taxi als het gaat om de binnenstad. Maar inderdaad, in veel gevallen denk ik niet dat hij sneller is dan de taxi-auto.

 5. In de winter lijkt het mij ook geen goed alternatief…..of je moet een flinke borrel op hebben!

  Dan investeer je toch in ‘blauw’ op straat? Een borrel op en de deur uit ;D

  On topic; ik vind het veel sfeervoller in zo’n taxi. En het is goedkoper, laten we eerlijk zijn, taxi’s zijn doorgaans voor de wat langere ritten, fietstaxi’s niet lijkt me. Echt concurerend lijkt het me niet.

Reacties zijn gesloten.