Palestrinakinderkunstclub presenteert Stadsjungle

Foto van auteur

Zwolle – In een periode van september tot december is er met een groep kinderen gewerkt aan een ontwerp en een muurschildering in het portiek van de Elvis Presleyflat. Elf kinderen: Shannon, Djarno, Raylison, Raage , Romaysa, Iza, Vivaldo, Nilay,  Sharifa, Celina, en Wilma zijn via  Maxi Axie van Travers  gevraagd mee te doen aan dit project. Ze komen bijna allemaal uit de Palestrinalaan. Momenteel schildert kunstenares Marit Otto in de portiek van de flat in Holtenbroek.

Het project bestond uit twee Maxi Axie blokken van 6 weken elke maandag van 15.45 tot 17.15 uur. De eerste vier weken van het eerste blok hebben plaatsgevonden in het wijkcentrum van Holtenbroek. Eerst hebben ze met zijn allen gefantaseerd over het woord ‘Stadsjungle’ en schetsen gemaakt van gebouwen, voertuigen en wezens die zoal in zo’n jungle voorkomen. Daarna gezamenlijk een compositie op schaal gemaakt met plak en knip werk. Toen de gemaakte werktekening eenmaal af was konden ze aan de gang in het portiek, zegt Annelies de Kloe van Travers. “Een hele spannende onderneming waar nog wel het een ander bij komt kijken.” De meterkast is tot verfhok gebombardeerd en daar stond dan ook een keur aan kleuren en kwasten. Een zeil op de vloer, een steiger neerzetten (de muren waren al voor geprepareerd door de SWZ) de werktekening ophangen, de tekening overzetten en schilderen maar.


De politie komt even kijken of alles naar wens gaat…

Het tweede blok was bijna identiek aan het eerste blok alleen zijn er wat extra jungle wezens bij gekomen. Ditmaal twee weken in het wijkcentrum gewerkt en wel vier weken ‘op klus’ in de flat.

Het enige minpuntje was eigenlijk de kou, want dat viel iedereen uiteindelijk nog best tegen. Maar verder waren er veel leuke reacties uit de buurt van de flatbewoners en ouders en redelijk trotse kinderen en begeleiders, zegt De Kloe. “De muren zijn nog niet helemaal af,  maar kom gerust even binnen lopen om te kijken.”

Eind januari volgt nog een officiële opening.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)