Echtpaar Scholten – Klaasse 60 jaar getrouwd

Foto van auteur

Foto: Stockfoto

Zwolle – Echtpaar Scholten – Klaasse was op zondag 17 oktober 60 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders bracht het echtpaar een maandag een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Koen Scholten (80) geboren te Zwollerkerspel en Hermien Klaasse (80) geboren in Zwolle hebben elkaar in 1958 ontmoet in de Diezerstraat te Zwolle. Dit was een plek waar in die jaren veel jongeren bij elkaar kwamen.

“Er stond een groep jongens en meisjes en Koen stond daar ook tussen, maar voor ik het door had was Koen weg op zijn Sparta bromfiets. De meisjes die er stonden vroegen aan mij of er niet een leuke jongen tussen stond, waarop ik antwoorde, ja die reed net weg op zijn brommer. Eén van de vrienden heeft Koen weer opgehaald en zo is onze liefde begonnen”.

Op 26 december 1959 zijn Koen en Hermien verloofd en twee jaar later op 17 oktober 1961 zijn ze getrouwd. Ze hebben samen een dochter en twee zonen. Inmiddels zijn ze zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen rijker. Ze wonen sinds 1963 in Zwolle. Koen heeft gewerkt bij bouwbedrijf Beverwijk in Balkbrug en later tot aan zijn pensioen bij de Rova in Zwolle. Hermien heeft in het toenmalige Sophia ziekenhuis gewerkt en vervolgens nog bij een schoonmaakbedrijf. De gezondheid laat ze nu een beetje in de steek maar ondanks alles genieten ze nog volop.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)