Veertien Zwollenaren koninklijk onderscheiden, dit zijn de gelukkigen

Een van de gelukkigen ontvangt een lintje in Odeon.
Foto: Obbe Bakker

Burgemeester Peter Snijders heeft vrijdag aan veertien Zwollenaren een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde in Odeon aan de Blijmarkt tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

Eén Zwollenaar werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dertien andere stadsgenoten ontvingen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ellen Kramer (62) deed als arts klinische chemie in het Isala onderzoek naar bloed- en lymfeklierkanker.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ron Eikenaar (54) speelt sinds 1995 een belangrijke rol als EHBO’er bij Bevrijdingsfestival Overijssel. Ook was hij bestuurslid van wijkvereniging Aa-landen.

Wim Jorink (74) zet zich als vrijwilliger al bijna 60 jaar in voor de Thomas a Kempis parochie.

Jansje Visscher-Hidding (63) is hulpverleningscoördinator van EHBO Zwolle bij onder meer het Stadsfestival, het internationale jeugdvoetbaltoernooi en NK Padel.

Ahmed Abdi Mahamud (55) richtte in 1997 de Somalische Vereniging Zwolle op en helpt vluchtelingen bij allerhande zaken, waaronder de asielprocedure.

Dolly Noordman-Hendriks (68) is sinds begin jaren zeventig vrijwilliger bij de EHBO-vereniging in Zwolle.

Geys van Keulen (77) is meer dan 35 jaar vrijwilliger in Veerallee en onder meer beheerder van buurtweide Wollewei.

Geertje Wijnja (70) is al meer dan 25 jaar actief voor de kerkelijke gemeente van de PKN in Stadshagen.

Jaap Wagteveld (74) zet zich al bijna 50 jaar in voor de Hervormde Gemeente Zwolle. Hij was onder meer diaken en bestuurslid van het College van Diakenen.

Henk Stegeman (81) is al bijna 10 jaar actief voor het Dominicanenklooster. In de jaren tachtig zette hij zich in voor Vietnamese vluchtelingen. Bijna 15 jaar geleden ging hij aan de slag als vrijwilliger bij Travers Welzijn.

Maria van der Vegte-Viskaal (75) is ruim 48 jaar vrijwilliger bij de Onze Lieve Vrouwen Basiliek. Samen met haar man Paul is ze koster.

Paul van der Vegte (74) is ruim 48 jaar vrijwilliger bij de Onze Lieve Vrouwen Basiliek. Samen met zijn vrouw Maria is hij koster.

Jan Pijnaker (71) is al jaren vrijwilliger bij Toegankelijk Zwolle en zet zich al ruim 30 jaar belangeloos in voor de landelijke Oogvereniging.

Adriaan Wolting (71) is al vele jaren als ouderling en koster actief binnen de Christelijk Gereformeerde Zuiderkerk in Zwolle.

Foto 1
Een van de gelukkigen ontvangt een lintje in Odeon. - Foto: Obbe Bakker
Een van de gelukkigen ontvangt een lintje in Odeon.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)