Vuurwerk en uw huisvrienden

Foto van auteur

Zwolle – Het zijn niet de gemakkelijkste en plezierigste tijden voor onze huisvrienden. Honden en katten kunnen bij het afgaan van het vele vuurwerk de aankomende dagen bijzonder angstig reageren. Soms is het een heftig blaffen, janken of vluchten, met alle gevolgen van dien. Ook kruipen vele honden en katten onder het bed of verstoppen zich in andere donkere hoeken van het huis. Katten die buiten leven, slaan vaak op de vlucht tijdens het vuurwerk. Het is geen lolletje voor onze huisvrienden. Houdt uw hond en kat daarom de aankomende dagen goed in de gaten.

Reageert de hond “vervelend” op het vuurwerk, negeer hem/haar dan. Geef geen aandacht, want de hond zal bij de volgende knal weer uw aandacht opeisen en deze associëren met iets bedreigends. Doe of het normaal is dat er geknald wordt. Laat u de hond uit, dan altijd aangelijnd. In deze tijd kan het vuurwerk overal en onverwachts afgaan, ook op plaatsen waar u het zelf niet verwacht. Haal en houdt uw kat op oudejaarsdag altijd binnen. Sluit hem/haar desnoods op in een vertrouwde kamer, met de radio iets harder dan normaal. Doe hier de ramen en gordijnen dicht, maar laat het licht wel aan. Werkt dit allemaal niet, dan zijn er altijd nog kalmerende middelen bij uw dierenarts te verkrijgen. Houdt in ieder geval rekening met hen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Vuurwerk en uw huisvrienden”

 1. Hierachter woont ook zo’n volwassen kleuter. Is al veertig plus en speelt nog met vuurwerk !!!!!

  TIP voor dergelijke mensen: Meld je aan bij de Nederlandse Krijgsmacht en laat je uitzenden naar Afghanistan.

 2. @Dick
  Dit heb ik een aantal keren gedaan………Echter, het gehoor van de beste man is door de jaren heen waarschijnlijk nogal aangetast.

 3. Haha Gezellig, misschien vind hij het ook niet zo erg. Hoeft ie al dat geswets van mensen die hem zijn speledingetje misgunnen ook niet aan te horen. Maar heb je echt wat tegen vuurwerk?

  Zit net in “De Vliegeraar” van Khaled Hoesseini”, maar een verblijf in Afganistan is ook niet aan te bevelen. Zou een goed voornemen zijn voor 2009 en later, als ze niet meer zo gretig met allerlei oorlogen meededen. Bedoel Viëtnam, voormalig Joegoslavië, Irak, Afganistan. Geen grote successen. Gister “Wit Licht” gezien in de bioscoop. Laat ze maar eens wat aan die achterlijken doen die kindsoldaten uit de maatschappij plukken. Maar helaas, daar zijn geen economische belangen…

  Hmmm, even afgedwaald maar ik kan het elders ook niet kwijt.

 4. @Dick
  Ieder zijn ding, maar probeer dan in ieder geval rekening met elkaar te houden. Ik heb niks tegen vuurwerk zelf. Het is legaal, zolang het op de wettelijk toegestane uren afgestoken wordt. Zo niet, dan wordt de wet overtreden.

  Ik verwonder mij er alleen maar over dat volwassen mensen, die klagen dat alles zo duur is, wel voor een kapitaal aan geld de lucht in laten vliegen.

  Betreffende de economische belangen: Volledig mee eens. Voeg Birma, Tibet en ook Noord Ierland maar aan je lijstje toe.

 5. Tja, als alle auto’s op kleine zwarte mensjes liepen ipv op benzine hadden ze all lang wat aan de problemen in Afrika gedaan denk ik zo. 🙁

 6. Ik verwonder mij er alleen maar over dat volwassen mensen, die klagen dat alles zo duur is, wel voor een kapitaal aan geld de lucht in laten vliegen

  Zijn dat precies die zelfde mensen dan?

 7. verbieden dat geknal, vooral volwassenen met zo,n zakje vuurwerk. wat een kneuzen

  Schreef een volwassen man met een volwassen verstand.
  Zelf nooit wat afgestoken Joop?

 8. dan zijn er altijd nog kalmerende middelen bij uw dierenarts te verkrijgen

  Gaat dat niet iet wat te ver?
  Of verdienen die gasten nog niet genoeg?
  Vanzelfsprekend is het op dat moment wel even zielig voor onze huisdieren.
  Onze kat kruipt in z’n schulp als die al dat geknal hoort.
  Die is al zo’n 17 jaar oud.
  Het gaat toch echt wel binnen notime over hoor.
  Vanochtend had dat vui… ro. bee.. alweer een volwassen merel te pakken.
  Was er op dat moment maar een gigantisch geknal geweest.
  Helaas, was er…..

 9. En Joop is weer eens voor verbieden. Is er al niet genoeg verboden dit jaar?
  Een goed voornemen zou zijn dat we iedereen eens een beetje ruimte geven en elkaar zijn ding te gunnen. We zijn gelukkig niet allemaal het zelfde en je opwinden over het gedrag van een ander heb jezelf alleen maar last van terwijl de ander zijn gedrag niet aanpast. Dit geldt natuurlijk ook voor mezelf. Hoe negatief Joop ook in het leven staat, dit heb ik van zijn gedrag geleerd en ingezien. Bedankt Joop, de alle beste wensen voor het nieuwe jaar.

 10. Hé Gezellig, op 29 december 2008 om 08:36

  Mooi onderwerp: de wet overtreden. Doe je ook als je zonder licht in het donker fietst. Of buiten tegen een bosje aanpiest. Vind altijd maar dat je de gevolgen en de risico’s ook moet dragen.

  Verwonderen ok, maar hobby’s kosten geld. Soms ernstig veel geld. Misschien zien ze vuurwerk wel als een hobby. Zo niet, zal mij het nog jeuken. Gelukkig mag iedereen in dit mooie land zelf weten wat hij/zij met geld doet. Mits ze natuurlijk minderjarig zijn.

  Jij: Betreffende de economische belangen: Volledig mee eens. Voeg Birma, Tibet en ook Noord Ierland maar aan je lijstje toe.

  Uitstekende toevoegingen. Dacht dat het weer rustig was trouwens in N-Ierland. In Israël en omgeving zal het wel nooit rustig worden. Ongelooflijk!

Reacties zijn gesloten.