Het weer: Zonnig met weinig wind, koude dagen op komst

Foto van auteur

Burgemeester Drijbersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend is het koud, maar het goede nieuws is dat de zon erbij komt. Ze verschijnt om kwart voor negen boven de horizon en heeft waarschijnlijk geen hinder van bewolking. Eindelijk weer een blauw decor boven Zwolle. Het blijft maandag droog.

Er staat heel weinig wind uit oostelijke richtingen. De temperatuur klimt van ongeveer 1 graad ‘s morgens naar 5 graden in de middag. Na vieren zakt de zon weg in het zuidwesten en daalt het kwik rap. In het begin van de avond kan het al licht gaan vriezen in Zwolle. De temperatuurdaling zet zich in de avond en nacht naar dinsdag onder een veelal heldere hemel voort. Lichte tot matige vorst dinsdagochtend, een winterse minimumtemperatuur rond -5 graden lijkt mogelijk.

Dinsdagochtend is er tevens kans op mist in de regio Zwolle. Misschien dichte mist met zeer slecht zicht. Het is even afwachten hoe vlot die boel overdag opgeruimd wordt. Er staat nog steeds nauwelijks wind, zodat het zicht lang slecht kan blijven. In het gunstige geval ligt Zwolle dinsdag spoedig onder een mooi decemberzonnetje. Dit bij een temperatuur amper boven nul. Dinsdagavond gaat het al snel vriezen.

Woensdag is nog zo’n koude dag, nu met meer bewolking, wat ook voor donderdag opgaat. Dan is er kans op neerslag, misschien in de vorm van sneeuw.

De onzekerheid over het Kerstweer is nog steeds groot. Mogelijk is het zachter dan in de eerste helft van de week.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)