Het weer: Grijs, overwegend droog en zacht voor de tijd van het jaar

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag heeft de lucht boven Zwolle diverse grijstinten. We hebben te maken met bewolking die niet al te dik is, echter wel hardnekkig. De kans op een overtuigende doorbraak van de zon is gering.

Ook gering is de kans op neerslag. ‘s Morgens merkt iemand ergens in Zwolle heel misschien een paar spatjes motregen op. Daar blijft het bij. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten, kracht 2 tot 3. Het weertype op maandag is nogal saai, maar het is voor deze fase van december niet koud. De temperatuur varieert van ongeveer 8 graden in de ochtend tot een maximum van 10 graden in de middag. In de avond en nacht houdt de aanvoer van verse wolken aan.

Door alle bewolking zijn de omstandigheden om vanuit Zwolle iets van de meteorenzwerm Geminiden te zien slecht. Het hoogtepunt daarvan valt dinsdagochtend rond kwart over vijf. Juist dan passeert van noordwest naar zuidoost een zwak front. De regenhoeveelheid zal wel meevallen, maar het wolkendek is dik en blokkeert het zicht op de sterrenhemel.

Dinsdagochtend druppelt het achter het front misschien nog wat na. In de middag breekt de bewolking mogelijk iets, een zekere zaak is dit beslist niet. De maximumtemperatuur dinsdagmiddag is 9 graden, terwijl de wind grotendeels wegvalt.

De luchtdruk zet dinsdag een dagenlange stijging in. Wie een barometer heeft kan de oplopende standen deze week volgen. Actieve neerslaggebieden worden door de hoge druk op afstand gehouden. Zwolle gaat na dinsdag een periode met vrijwel droog weer tegemoet. Wolkenvelden scharrelen in de buurt rond; uitbundige zonneschijn is waarschijnlijk een brug te ver. De wind stelt weinig voor bij een middagtemperatuur van 8 graden en minima ’s ochtends in de buurt van 5 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)