Het weer: Bewolking overheerst en kans op buien

Foto van auteur

Praubstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag overheerst boven Zwolle de bewolking. Een klein lagedrukgebiedje trekt over. Buien zijn op komst, in de ochtend al, mogelijk met een onweersklap. Ook rond het middaguur is er een verhoogde kans op een bui.

De zon breekt slechts af en toe door, veel moet je daar niet van verwachten. Een heel verschil met de uitbundige zonneschijn van de afgelopen tijd. De wind komt uit de noordoosthoek met kracht 3. Tijdens een actieve bui kunnen windvlagen optreden. De temperatuur levert maandag in vergeleken met voorgaande dagen: een maximum van 13 à 14 graden, na een ochtend met een minimumtemperatuur van ongeveer 7 graden.

Maandagavond verdwijnt de buiigheid geleidelijk en in de nacht naar dinsdag is het droog. Het klaart op.

Dinsdag start fris. De zon is er wel meteen bij. Er verschijnen in de loop van de dag vanuit het noorden ook wolken, het beeld blijft echter vrij zonnig boven de stad. De kans op een bui is zeer gering. Het wordt ‘s middags toch nog 14 graden, ondanks de koele noordenwind. Die is over het algemeen matig, kracht 3.

Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden gaat deze week het weer in Zwolle bepalen. Oceaanstoringen met regen worden geblokkeerd en bereiken onze regio niet. Met een zwakke stroming uit noordelijke richtingen blijft het kwik iets onder normaal. Wolkenvelden worden aangevoerd en de zon pakt tussendoor haar kansen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)