Het weer: Stapelwolken, kleine kans op een bui

Foto van auteur

Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend bevindt Zwolle zich aan de achterkant van een regenzone die in de nacht is gepasseerd richting het oosten. Dikke bewolking verdwijnt en maakt plaats voor losse stapelwolken tegen een blauwe lucht.

De neerslagkans is gering, wel zou in de middag een buitje op de stad af kunnen koersen. Maar met een beetje mazzel blijft Zwolle buiten schot. ‘s Morgens vroeg is het ongeveer 7 graden, in de middag is 11 graden de maximumtemperatuur. De barometers stijgen vrijdag, wat vaak rustig weer aankondigt. En dat klopt. De aanvankelijk matige zuidwestenwind heeft de neiging om af te nemen ’s middags en ’s avonds. De wolken verdwijnen dan grotendeels. In de nacht naar zaterdag wordt het nevelig, misschien zelfs mistig.

Zaterdag daalt de barometer alweer, onder invloed van een oceaandepressie die op IJsland afstevent. Deze stuurt een front met bewolking en regen onze kant op. Na een ochtendzonnetje neemt de bewolking zaterdag vanuit het westen toe. Het blijft nog overwegend droog.

Zondag lukt dat niet. Vermoedelijk wordt het ergens in de ochtend al nat, want dan arriveert een front met bewolking en regen boven de stad. Dit is duidelijk de mindere dag van het weekend.

Ook maandag ligt Zwolle nog een tijd onder een dik pak bewolking met vooral in de eerste helft van de dag regen. De middagtemperatuur stagneert bij ongeveer 7 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)