Het weer in het weekend: Beide dagen droog, zondag de meeste zonneschijn

Foto van auteur

Assendorperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Het weekend heeft geen regen meer in petto. Beide dagen kan Zwolle opdrogen van de regenval op vrijdag. Het weerstation van Weblog Zwolle in het centrum tapte 19 millimeter neerslag af en het weerstation in Stadshagen 24 millimeter.

Dat is een aanzienlijke slok water, waar natuur en landbouw wat aan hebben. Zaterdag wordt vrij veel bewolking aangevoerd, maar er valt niks noemenswaardigs uit. De zon heeft door alle wolkenpartijen geen vrij spel. Het weerbeeld kan daardoor tegenvallen. Tevens staat er een straffe westenwind, kracht 3 tot 4, in de avond en nacht sterk afnemend. De temperatuur blijft zaterdagmiddag steken bij ongeveer 18 graden. Zondag is het iets warmer.

Daar zorgt een hogedrukgebied voor, dat tijdelijk boven onze omgeving bivakkeert. Op de vroege zondagochtend kan her en der mist hangen. De zon brengt redding en de mist lost snel op. Het kwik stijgt in de stad van een nachtminimum van ongeveer 9 graden naar een prettig middagmaximum van 22 graden. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is zwak. Dat maakt het een prima zondag voor buitenactiviteiten.

In de nieuwe week is het buiig. Maandag met een middagtemperatuur van ongeveer 22 graden, ondanks vrij veel bewolking. Na maandag gaat de middagtemperatuur bergafwaarts naar circa 17 graden.