Dronken scooterrijder moet 100 uur werken en half jaar fietsen na veroorzaken ernstig ongeval in Wipstrik

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Een 49-jarige man uit Dalfsen is maandag veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur. Vorig jaar september stapte hij dronken op zijn scooter en veroorzaakte een ernstig ongeval op de Wipstrikkerallee.

Op klaarlichte dag besloot de Dalfsenaar om onder invloed van ongeveer een halve fles jenever naar de coffeeshop in Zwolle te rijden om wiet te kopen. Op de terugweg ging het goed mis op de Wipstrikkerallee. Hij knalde frontaal op een fietsende vrouw. De vrouw brak haar heup en kampt nog iedere dag met de gevolgen van het letsel. De Dalfsenaar raakte zelf ook gewond door het ongeval.

De meervoudige strafkamer van de rechtbank achtte de man schuldig aan artikel 6 van de Wegenverkeerswet, het verwijtbaar veroorzaken van een ongeval met ernstig letsel of de dood tot gevolg. Een zwaarder wetsartikel dan het rijden onder invloed. 

De rechters vonden de eis van het Openbaar Ministerie, een taakstraf van honderdveertig uur echter te zwaar. Dit omdat de man zelf ook gewond raakte door het ongeval. De rechtbank legde de Dalfsenaar een werkstraf op van honderd uur.

Ook zal de man het komende half jaar moeten fietsen. Naast de taakstraf kreeg hij een ontzegging van de rijbevoegdheid van achttien maanden, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. Dit met een proeftijd van twee jaar. De eis van de officier van justitie was achttien maanden onvoorwaardelijke ontzegging.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Dronken scooterrijder moet 100 uur werken en half jaar fietsen na veroorzaken ernstig ongeval in Wipstrik”

Reacties zijn gesloten.