Het weer: Gematigd maar best prettig zomerweer

Foto van auteur

Billitonstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het in alle opzichten gematigd zomerweer. De temperatuur loopt op van ongeveer 12 graden ‘s morgens vroeg naar 23 graden in de middag. Een gematigde temperatuur, die eigenlijk best prettig is. De zonneschijn in Zwolle wordt soms gematigd door wolkenveldjes.

In de middag is er een verhoogde kans op een licht buitje. De zwakke tot matige wind komt uit het westen. Ook op hoogte heerst die windrichting en thermische hoogstandjes hoef je daarmee niet te verwachten. Aanvoer van losse wolken en wolkenveldjes wel. Een groot hogedrukgebied bij de Azoren zorgt voor deze stroming. Dit blijft deze week zo. Geleidelijk komt de wind meer uit het noordwesten, wat zorgt voor meer wolken vanaf de Noordzee.

Ook kunnen zwakke storingen vanuit het noordwesten langs glippen. In deze situatie zitten hoogzomerse julidagen er niet in. De zon verschijnt wel vaak boven Zwolle. En de temperatuur komt elke middag iets boven de 20 graden uit.

Vanaf woensdag lijkt het aandeel wolken vanuit het noordwesten groter te worden. Er is de hele week een kleine kans op een buitje, maar veel zal dat niet voorstellen in Zwolle.