Het weer: Onvervalst zomers

Foto van auteur

Ter Pelkwijkpark
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het wolkenbeeld boven Zwolle wisselend, net als op dinsdag. De zon weet wel raad met de sluier– en stapelwolken, zodat het onvervalst zomers is. En tropisch warm, want de temperatuur stijgt opnieuw iets boven de 30 graden uit.

In de vroege ochtend is het minimum ongeveer 17 graden. In het buitengebied sieren lage mistbanken misschien de weilanden op. Het dichtstbijzijnde regengebied bevindt zich boven Engeland en bereikt ons nog niet. Het is woensdag droog met weinig wind uit richtingen rond zuid. Donderdag verandert de situatie weinig. Waarschijnlijk verschijnen minder wolken boven de stad, want de aanvoer komt tijdelijk meer uit het zuidoosten. Zwolle stevent af op een zeer warme donderdag met stralende zonneschijn, na een nacht waarin het kwik niet onder de 20 graden zakt.

Vrijdag staat er een noordenwind. Dat is een niet onbelangrijke verandering met tevens de doorkomst van een koufront. De timing is nog een beetje onzeker, vermoedelijk kunnen we vanaf de ochtend dikkere bewolking en enige regen verwachten in onze omgeving.

Met de wind uit het noorden wordt lucht over de relatief koele Noordzee aangevoerd. Een tropische temperatuur hoef je vrijdag niet meer te verwachten, het kwik stijgt naar een waarde rond 25 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)