Het weer in het weekend: Minder buiig en zondag meer zon

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – In het weekend gaat de meeste buiigheid aan Zwolle voorbij. Het Ierse lagedrukgebied dat de afgelopen dagen langverwachte regen over onze omgeving stuurde, trekt ten zuiden van ons weg.

Actieve buienactiviteit met bakken regen is zaterdag weggelegd voor de zuidelijke provincies. Zwolle krijgt wel een flinke portie bewolking over zich heen. Vooral in de eerste helft van de zaterdag kunnen er buitjes tussen zitten. We verwachten dat dat niet veel regen oplevert. In de loop van de middag laat de zon zich beter tussen de wolken zien; de kern van het lagedrukgebied is dan weggeschoven naar Duitsland. De middagtemperatuur kruipt op naar maximaal 21 graden.

De wind is zwak, eerst uit het zuidoosten, later op de dag via oost draaiend naar noord. In de nacht naar zondag klaart het breed op. Het koelt af naar een frisse 12 graden. De noordenwind gaat liggen en er is kans op nevel of mist in Zwolle en omgeving.

Zondag in alle vroegte kan het mistig zijn, maar ‘s ochtends knapt het zicht op. Laaghangende bewolking is mogelijk en verbrokkelt al gauw. De zon boven Zwolle krijgt veel ruimte. Er is een zeer kleine kans op een nagekomen buitje. De wind uit het noorden tot noordwesten is slechts zwak, zodat de temperatuur dankzij de zonneschijn toch winst boekt. Een mooie middagtemperatuur van 24 graden.

In de nieuwe week zitten we eerst weer onder aanvoer van lucht uit het warme zuiden. Maandag en dinsdag komt in de stad een zomerse 25 graden waarschijnlijk binnen bereik. Het blijft droog. In de tweede helft van de week klapt de stroming vermoedelijk om naar noordwest. Dat kan uitmonden in een weertype dat een stuk koeler is, maar compleet zeker is dit frisse scenario nog niet.