Verkeersmaatregelen A28 bij Hattemerbroek

Foto van auteur

Zwolle – In de periode van donderdag 12 tot zaterdag 28 maart worden op de A28 ter hoogte van Knooppunt Hattemerbroek gedurende enkele nachten verschillende rijstroken en afritten beurtelings afgesloten.

Deze tijdelijke maatregelen zijn nodig om ruimte te maken voor hijswerkzaamheden aan het Hanzelijn spoorviaduct. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen vinden de afsluitingen alleen ’s avonds en ’s nachts plaats tussen 22.00 uur en 05.00 uur. Indien nodig wordt het verkeer ter plaatse omgeleid. Afhankelijk van de aard van het hijswerk worden de rijbanen en op- en afritten van de A28 geheel of gedeeltelijk afgesloten. De situatie ter plaatse wordt met borden en wegmarkeringen aangegeven. Waar nodig wordt het verkeer omgeleid.

Definitieve vorm

Met kranen worden de komende nachten de verbindingen tussen de pijlers onderling (koppelbalken) en de overspanningen haaks op de A28 (liggers) op hun plaats gehesen. Het hijsen gebeurt ’s avonds en ’s nachts om het werk snel, veilig en met zo min mogelijk hinder voor het verkeer uit te voeren. Met het plaatsen van de liggers komt het spoorviaduct een flink stuk dichter bij zijn definitieve vorm. Als in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 maart de laatste ligger op zijn plaats is gehesen, rijdt het wegverkeer over de A28 daadwerkelijk ónder het viaduct door.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en  wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.

1 gedachte over “Verkeersmaatregelen A28 bij Hattemerbroek”

  1. Ehm..dinsdag is het de 10de. Tenzij jullie donderdag bedoelen ipv dinsdag

    =========

    Scherp opgemerkt. Persbericht van Pro Rail.
    Bericht is aangepast.
    Bedankt!

Reacties zijn gesloten.