Het weer: Aardige novemberdag

Foto van auteur

Mastenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag trekt ‘s morgens vroeg een actieve regenzone naar Drenthe en Groningen weg. Het klaart flink op en de rest van de dag is de kans op neerslag klein. Met een afwisseling van zon en wolken is het een aardige novemberdag.

De minimumtemperatuur ‘s morgens vroeg is ongeveer 10 graden. ’s Middags wordt het ongeveer 13 graden, wat enkele graden boven normaal is voor de tijd van het jaar. De wind is matig, kracht 3, uit zuidelijke richtingen, aan het eind van de middag afnemend naar zwak. Dat blijft niet zo, want een lagedrukgebied met wind koerst via het zuiden van Engeland naar de Noordzee. Het heeft behalve wind ook neerslaggebieden bij zich. Het eerste komt na middernacht boven Zwolle aan.

In de nacht naar donderdag kan het soms gieten van de regen. Volgens de huidige berekeningen valt de meeste regen aan het eind van de nacht en donderdagochtend vroeg. De wind trekt dan aan naar een dikke kracht 4 vanuit het zuidoosten. Een tweede buienzone volgt rond het middaguur. Het zal niet verbazen dat de bewolking donderdag vaak overheerst. In de middag begint de wind af te zwakken.

Vrijdag werpt genoemd lagedrukgebiedje een staartje met buien over onze omgeving. Zaterdag is er weinig wind en wordt het mogelijk flink kouder in Zwolle. Sommige weermodellen komen zelfs op de proppen met een maximumtemperatuur onder de 5 graden, maar de onzekerheid daarover is nog groot.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)