Het weer: Kans op een droge novemberdag met zon

Foto van auteur

De Aa
Foto: Hans Smit

Donderdag valt de regen ten zuiden van Zwolle. Goede kans dat de stad eens een droge novemberdag kan bijschrijven. En een rustige dag want de wind is slechts zwak, uit oostelijke richtingen.

Dit zwakke zuchtje wind bij ons wordt opgewekt door lagedrukgebied Frederico, dat met onstuimigheid en regen over het al kletsnatte Noord-Frankrijk en België naar Duitsland trekt. Los daarvan bevindt zich boven Midden-Nederland een smal regenfrontje, maar het hangt zo ver weg dat Zwolle buiten schot blijft volgens de laatste berekeningen.

Om Frederico heen draait veel bewolking en met een beetje geluk piept Zwolle ook daar onderuit. Maar de zonneschijn is donderdag wel een onzekere factor.

De morgen start met 7 graden, ’s middags is 9 graden ongeveer het maximum. Koudere lucht heeft Zwolle bereikt, wat in de nacht naar vrijdag nog meer voelbaar is. Een minimumtemperatuur ergens tussen 0 en 5 graden. En mogelijk mist in de nacht naar vrijdag.

Vrijdag heeft Zwolle nogmaals perspectief op een geheel droge dag. Met kans op zon, zonder dat het meteen wolkeloos wordt. De wind komt nu uit het noordoosten en houdt zich nog steeds redelijk koest.

Het weer tijdens de Sinterklaasintocht op zaterdagmiddag ziet er in de nieuwste berekeningen minder gunstig uit. Kans dat regenjassen en paraplu’s nodig zijn omdat de regen uit het zuidwesten eerder in de middag in Zwolle aankomt. Maar dit kan nog veranderen in de komende weermodellen. Een vrij koude intocht wordt het zeker, een temperatuur ’s middags van een graad of 8.

Foto 1
De Aa - Foto: Hans Smit
De Aa
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)