Het weer: Meestal grijs, kou onderweg

Foto van auteur

Antonie Heinsiusstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag is het meestal grijs boven Zwolle. De bewolking overheerst en laat maar weinig openingen voor de zon. Verhoogde kans op een buitje is er in de ochtend en ook ‘s avonds. De temperatuur varieert van een graad of 7 ’s morgens tot 10 graden in de middag.

In de loop van de dag draait de wind. Eerst komt hij nog uit het zuidoosten, later toenemend naar matig, kracht 3 à 4, uit het oosten. Geen onbelangrijk detail, want uit die richting komt transport van vrieskoude lucht op gang. Tegelijkertijd ligt nog een oud gebied met neerslag in onze buurt. In de nacht van vrijdag op zaterdag daalt de temperatuur naar nul. Een paar vlokken natte sneeuw zijn later in de nacht niet uit te sluiten. Zaterdagochtend vroeg ligt de temperatuur in Zwolle een of twee graden onder het vriespunt. Gladheid is mogelijk.

De koude lucht is minder vochtig. Zaterdagochtend verdwijnt de meeste bewolking en de zon krijgt de rest van de dag ruim baan. De zon staat laag, maar toch. Het kwik loopt in Zwolle op naar ongeveer +3 graden, een maximum dat in de middag wordt gehaald.

Onder een kraakheldere hemel daalt de temperatuur in de nacht van zaterdag op zondag flink. Lichte tot matige vorst met een minimumtemperatuur van -4 of -5 graden zit er wel in. Maar een inval van de winter is dit niet, want zondag komt de wind alweer uit het zuiden tot zuidwesten. De ergste kou wordt weg gebonjourd uit onze omgeving.

Zondag overdag een temperatuur van 5 graden in de plus, in de nieuwe week mag Zwolle 7 graden verwachten. De wisselvalligheid keert dan terug.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)