Gevaar voor gladheid door ijzel in de avond

|   Laatste wijziging

Zwolle – Zondagavond is er in Zwolle en omgeving kans op gevaarlijke gladheid door ijzel. De gladheid wordt veroorzaakt door regen die bevriest op een bevroren ondergrond. Het regengebied met de ijzel wordt vanaf ongeveer tien uur vanavond boven Zwolle verwacht.

Zondagmiddag wordt de sluierbewolking vanuit het zuidwesten dikker. In het begin van de avond is in het zuidwesten van het land al ijzel te verwachten. Hiervoor is code oranje uitgegeven. Later op de avond bereiken de neerslag en de gladheid Zwolle. De temperatuur van de lucht ligt dan in de buurt van het vriespunt, maar de grond is nog duidelijk onder nul. In de loop van de nacht naar maandag stijgt de temperatuur boven het vriespunt uit en neemt de kans op gladheid snel af.

Maandagochtend is de ijzel verdwenen uit de regio Zwolle. Het is bewolkt, regenachtig en er staat een stevige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Het kwik stijgt gedurende de dag alleen maar. Rond het middaguur is het +6 graden en in de avond komen daar nog een paar graadjes bij.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)