Het weer: Droog na wegtrekkende neerslag

Foto van auteur

Katerveerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend trekt een neerslaggebied weg naar het zuidoosten. Vanaf ongeveer negen uur ‘s morgens is het droog in Zwolle. Het wolkendek breekt en het wordt minder nevelig. De blauwe lucht komt tevoorschijn, hoewel er ook nog plenty wolken voorbij schuiven. Later op de dag lijkt er weer extra bewolking op Zwolle af te koersen.

De wind heeft de noordhoek opgezocht en is zwak tot matig. De temperatuur is duidelijk hoger dan in de afgelopen kille dagen: het is 6 à 7 graden Celsius in de middag. De komende dagen vertoont ook de barometer een stijgende tendens. De luchtdruk gaat omhoog door de nabijheid van een hogedrukgebied dat door de Duitse weerdienst Beate is genoemd. Beate houdt vrijdag en in het weekend storingen op afstand.

Na donderdag staan drie dagen met droog weer op het programma voor Zwolle. Beate kan bewolking niet tegenhouden, de zon moet het hebben van breuken in het wolkendek af en toe.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de openingen tussen de wolken vermoedelijk groot genoeg voor afkoeling tot iets onder het vriespunt. Er is dan bij weinig wind ook kans op mist. Zaterdag kan de temperatuur daardoor vrij laag blijven, zondag stijgt het kwik naar ongeveer 6 graden. Wel met een toenemende zuidwestenwind in de middag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)