Het weer: In de loop van de ochtend een beetje zon

Foto van auteur

Bachlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend hangt er lage bewolking boven Zwolle. En er is kans op mist. Een grijs begin is het resultaat. In de loop van de ochtend verbetert het zicht. De wolken verdunnen zich ook, maar zo zonnig als op donderdagmiddag wordt het waarschijnlijk niet.

Er blijven vrij veel wolken over, die trouwens geen neerslag produceren. ‘s Morgens onder de grijzigheid is het koud, de temperatuur ligt in de buurt van het vriespunt. In de middag stijgt het kwik naar 8 graden. De wind is over het algemeen zwak uit het noordwesten, waar de wolken ook vandaan komen. Die wolkenaanvoer gaat in het weekend door. Zaterdag zijn de vooruitzichten voor zonneschijn matig, op zondag slecht.

Zaterdag trekt rond het middaguur een zwak koufrontje over, met kans op een beetje regen. Traditiegetrouw breekt achter zo’n front de bewolking en daar houden we ons maar aan vast: kans op wat zon in de middag. Met een beetje mazzel ook ‘s morgens, voor het front uit. De noordwestenwind wordt sterker en maakt het kouder. Zondag is er onder dikke bewolking kans op een licht buitje bij een maximumtemperatuur van 6 graden.

Niet alleen de thermometer, ook de barometer zet zondag een daling in. Ons weer komt onder invloed van een lagedrukgebied dat vanaf IJsland onze richting op koerst. Daarachter zakt winterse buiigheid uit het hoge noorden via de Noordzee af naar onze omgeving. De kans op ijskoude regen, hagel, natte en droge sneeuw in Zwolle neemt begin volgende week toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)