Tal van verkeersmaatregelen in Zwolle rondom dodenherdenking en Bevrijdingsdag

De Wethouder Alferinkweg is afgesloten van donderdag 4 mei 08.00 uur tot zaterdag 6 mei 18.00 uur.
Foto: Peter Denekamp

De gemeente Zwolle neemt donderdagavond en vrijdag verkeersmaatregelen om dodenherdenking en Bevrijdingsdag veilig te laten verlopen.

Donderdagavond vindt de jaarlijkse herdenking plaats bij het centraal oorlogsmonument aan het Ter Pelkwijkpark. Voorafgaand wordt de Stille Omgang gehouden.

Op Bevrijdingsdag zijn er evenementen in de binnenstad. In Park de Wezenlanden vindt het Bevrijdingsfestival Overijssel plaats. Bij de Wijthmenerplas wordt het dance-event Dance4Liberation gehouden.

De gemeente verwacht, zowel in de binnenstad als op het festivalterrein, heel veel bezoekers.

Donderdag 4 mei

Assendorp

De Wethouder Alferinkweg is afgesloten vanaf 08.00 uur tot zaterdag 6 mei 18.00 uur.

Binnenstad

Op donderdag 4 mei moet het verkeer tussen 19.15 en 20.00 uur rekening houden met vertraging op de route van de Stille Omgang. Het gaat om de volgende wegen: Spinhuisbredehoek  – Menno van Coehoornsingel – Stenen Pijp – Diezerkade – Brink – Rhijnvis Feithlaan – Bagijnesingel – Schoenkuipenbrug – Groot Wezenland – Burgemeester van Roijensingel – Sassenpoortenbrug – Sassenstraat – Nieuwe Markt –  Samuël Hirschstraat – Schoutenstraat – Wolweverstraat – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkpark. 

Vanaf 19.15 tot 21.00 uur is het Ter Pelwijkpark, tussen de Ter Pelkwijkstraat en de Kerkstraat, afgesloten voor al het verkeer.

Bevrijdingsdag

Assendorp

De Wethouder Alferinkweg is de gehele dag afgesloten tot zaterdag 6 mei 18.00 uur. Vanaf 08.00 uur worden het Groot Wezenland en de Schuurmanstraat afgesloten tot zaterdag 6 mei 01.00 uur. De Luttenbergstraat wordt ook om 08.00 uur afgesloten, deze afsluiting duurt tot zaterdag 6 mei 08.00 uur.

De omgeving van Park De Wezenlanden en de looproute er naar toe vanaf het station is op Bevrijdingsdag alleen toegankelijk voor voetgangers. Dit geldt onder andere voor de Ten Oeverstraat, Grasdorpstraat, Thoden van Velzenstraat, Assendorperdijk en Terborchstraat. Vanaf 17.30 uur geldt dit ook voor Bartjensstraat, Van der Laenstraat, Van Karnebeekstraat en Zeven Alleetjes. Deze maatregelen blijven van kracht tot zaterdag 6 mei 01.00 uur.

Gebruik fiets of OV

De gemeente adviseert dringend om op Bevrijdingsdag niet met de auto naar Zwolle te komen, maar met het openbaar vervoer of op de fiets.

Openbaar vervoer

Vanaf het station is het minder dan tien minuten lopen naar het festivalterrein in Park de Wezenlanden. Borden geven de looproute aan. 

De bushaltes aan de Wipstrikkerallee en Hortensiastraat liggen nabij Park de Wezenlanden. Stadslijnen 2, 4, 10 en 13 rijden via het Katwolderplein langs de binnenstad.

Fietsers

Rond Park de Wezenlanden en de binnenstad zijn extra fietsenrekken en bewaakte stallingen beschikbaar.

Parkeren

Er kan worden geparkeerd in de parkeergarages in Hanzeland. Deze liggen aan de zuidzijde van het treinstation. Vanuit Hanzeland liggen de binnenstad en het festivalterrein op loopafstand. De snelste wandelroute is via de Van de Karnebeektunnel. Er kan ook geparkeerd worden bij de IJsselhallen.

In de omgeving van Park de Wezenlanden zijn geen mogelijkheden om te parkeren zonder vergunning. De parkeerplaatsen aan de Schuurmanstraat zijn van donderdag 4 mei tot en met zaterdag 6 mei niet beschikbaar.

Wijthmenerplas en Koggelaan

Voor Dance4Liberation worden er pendelbussen ingezet. Deze rijden vanaf de Koggelaan naar de Ceintuurbaan. De pendelbussen stoppen op de Ceintuurbaan. Een rijbaan van de Ceintuurbaan, in de richting van de A28, wordt vrijdag vanaf 11.00 uur afgesloten. Vanaf 21.00 tot 01.00 uur worden beide rijstroken, in de richting van de A28, afgesloten. Het verkeer zal worden omgeleid via de Oldeneelallee en de IJsselallee.

In de tegenovergestelde richting, van A28 naar N35, blijft de Ceintuurbaan open. Op de Koggelaan geldt vrijdag tijdelijk eenrichtingsverkeer.

Foto 1
De Wethouder Alferinkweg is afgesloten van donderdag 4 mei 08.00 uur tot zaterdag 6 mei 18.00 uur. - Foto: Peter Denekamp
De Wethouder Alferinkweg is afgesloten van donderdag 4 mei 08.00 uur tot zaterdag 6 mei 18.00 uur.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)