Eisen aan nieuwbouw Rieteweg vastgelegd

Foto van auteur

Voor de nieuwbouw op de voormalige Univélocatie op de hoek Rieteweg-Veemarkt-Emmastraat in Zwolle hebben burgemeester en wethouders van Zwolle eisen op papier gezet. In opdracht van woningcorporatie SWZ, eigenaar van de locatie, kan ontwikkelaar DLH binnen het zogenaamd locatiespecifiek programma van eisen (lspve) circa 43 woningen ontwikkelen.

Omwonenden en de Stichting Kamperpoort zijn betrokken geweest bij de voorbereiding van het programma van eisen. De partijen blijven ook betrokken bij het uitwerken van het bouwplan door de ontwikkelaars. Het is de bedoeling circa zeven dure gezinswoningen, circa 16 middeldure gezinswoningen en circa twintig ‘goedkope’ zogenoemde bebo-woningen (beneden- en bovenwoningen) te realiseren.

In het huidige plan is bovendien ruimte voor plusminus twaalf parkeerplaatsen op maaiveldniveau en plusminus 56 parkeerplaatsen halfverdiept in een binnenterrein. Ook zijn enkele privétuinen ingetekend.

Het programma van eisen vraagt onder meer aandacht voor architectonische en stedenbouwkundige historie, de verhouding richting de omgeving, de bouwstijl en de openbare ruimte. Ook aan een bepaalde indeling van de straten, parkeren en archeologie zijn eisen gesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)