Paula Spans wint wéér op Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen voor junioren

|   Laatste wijziging

Paula Spans
Foto: ZV 44

Paula Spans van ZV 44 heeft op de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen voor junioren voor de tweede keer op rij het totaalklassement gewonnen. In de categorie meisjes junioren 1-2 haalde de 12-jarige, net als in december 2022 op de korte baan, de meeste Fina-punten.

Het toernooi vond In het weekend van 16 juni plaats in Eindhoven. Verdeeld over vijf dagdelen werden tien afstanden gezwommen, waarvan de beste negen prestaties meetellen. Paula was in topvorm en zwom ook op haar laatste afstand een prachtig persoonlijk record. Dat bleek genoeg voor de winst.

Unieke prestatie
Behalve het algemeen klassement wist Paula Spans ook het schoolslagklassement te winnen. Zowel op de 100 meter als op de 200 meter schoolslag zwom ze daarbij een regiorecord. Een unieke prestatie, het record op de 200 meter schoolslag stond al sinds 1990. Tot slot haalde ze ook nog de derde plaats in het vrije slag klassement, wat maar aangeeft hoe allround Paula is.

In totaal was ZV 44 bij dit toernooi vertegenwoordigd met elf zwemmers. Ruben Nooter raakte vlak voor het toernooi geblesseerd en kon niet deelnemen. Zijn teamgenoot Ruben Kragt, die in dezelfde leeftijdscategorie junioren 1-2 uitkomt, zwom een fantastisch toernooi. Op zijn tien afstanden wist hij maar liefst negen keer een persoonlijk record te zwemmen. In het totaalklassement haalde Ruben daarmee bij de jongens geboren in 2010, een mooie negende plek.

Persoonlijke records
Voor Collard Jungeling was het toernooi zeer geslaagd met een prachtig persoonlijk record op de 200 meter vlinder en een finaleplaats op de 100 meter vlinderslag bij de jongens junioren 3-4. Op beide afstanden betekende dit een top 10-klassering, op de 100 meter een achtste plek en de 200 meter was na een zeer spannende race goed voor een knappe vierde plaats. Ook in het vlinderslagklassement haalde Collard een prachtige vierde plek.

Youp Stuifzand zwom ’s ochtends op de 100 meter schoolslag een persoonlijk record en wist hiermee de finale te halen. Hierin werd hij negende bij de jongens junioren 3-4. Tevens werd hij negende in het klassement van de 100 meter en 200 meter schoolslag.

Negende in totaalklassement
Thijs Poll mocht op maar liefst acht persoonlijke afstanden aan de start verschijnen en zwom op al zijn afstanden een persoonlijk record. Valérie Sakkers mocht op zeven afstanden starten en zette mooie prestaties neer met eveneens meerdere persoonlijke records. Gijs Vesseur zwom vier individuele afstanden en haalde een persoonlijk record van 5 seconden op zijn 200 meter vrije slag. Zowel Marlouke Frijstein als Thomas van Velzen mochten elk op twee individuele afstanden starten en zwommen mooie races.

Het team van ZV 44 mocht ook deelnemen aan alle estafettes. Naast bovengenoemde zwemmers kwamen hierbij ook Licianne Jungeling en Anique Polinder aan de start. Aan het eind van elk dagdeel stond een estafette gepland en van de zes races werd maar liefst drie keer een top 10-klassering behaald. Het jongensteam eindigde op de 4 x 200 meter vrije slag zelfs als zesde.

In het totaalklassement voor verenigingen over het hele toernooi wist ZV 44 de negende plek te behalen. Een prestatie waar zwemmers en trainers trots op zijn. Ze kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi.

Foto 1
Paula Spans - Foto: ZV 44
Paula Spans
Foto: ZV 44

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)