Hettinga Bier Held van de Smaak in Overijssel

Foto van auteur

Zwolle – Ieder jaar organiseert de Week van de Smaak de Helden van de Smaak verkiezing. Via provinciale voorrondes zullen 12 genomineerden in de finale komen, die op de afsluitende dag van de week van de smaak, te weten op zondag 27 september wordt gehouden. Ieder jaar wordt er een ander thema gekozen. Voor 2009 is het thema ‘Ambachtelijke en streekgebonden bieren.’ Voor Overijssel is de kandidaat inmiddels bekend. Focke en Joyce Hettinga, van Hettinga bier uit Zwolle.

held_van_de_smaak_overijssel_2009.jpg

Focke en Joyce Hettinga hebben sinds januari 2008 hun eigen bierbrouwerij. Zij gaan voor goed en lekker bier, en doen daar geen concessies aan. Smaak en kwaliteit zijn hun sterkste wapen. In korte tijd hebben ze al een grote schare enthousiaste fans om zich heen verzameld. De productiecapaciteit is nu nog beperkt (60 liter per week), waardoor het bier iedere keer snel op is, een goed teken trouwens. Ze gaan daarom binnenkort naar een andere locatie in Zwolle, waar ze een grotere brouwketel kunnen plaatsen, en waar ze ook mensen kunnen ontvangen. Op dit moment maken ze 5 typen bier, die met de seizoenen meegaan, te weten wit bier, tripel, bokbier, dubbel en een porter robuust, een donker bier met een fruitige en zoete afdronk. Alle bieren hebben een volle smaak. Dat komt door de manier van brouwen en de gebruikte ingrediënten. Kijk voor meer informatie over Hettinga Bier op www.hettingabier.nl. Vanaf 1 augustus kan ook het publiek stemmen via www.weekvandesmaak.nl  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Hettinga Bier Held van de Smaak in Overijssel”

  1. Hé Gezellig, weer een extra gezellig geluid. Prut ook, bij welke gelegenheid zijn de biertjes te proeven? Behalve op 27 september waarschijnlijk?.

    Waarom heet dit niet “Zwolsch-bier”?

Reacties zijn gesloten.