Het weer: kans op een bui

Foto van auteur

Zwolle – Donderdag begint de dag in een groot deel van het land droog, maar in de loop van de ochtend neemt de kans op een bui weer toe. Het hele land maakt kans op een bui, maar de meeste buien zijn voor de noordelijke helft van het land. Het wordt 18 graden en er staat een matige tot aan de kust vrij krachtige westenwind. In de avond en nacht concentreren de buien zich opnieuw op de kustgebieden en wordt het in het binnenland droog. De minima liggen rond 9 graden in het oosten en 13 graden aan de kust.

08-07-2009_weerfoto.jpg

Vrijdag wordt een regenachtige dag. De buien bereiken in de ochtend vanuit het noordwesten de kust. Gedurende de dag gaat het in het hele land regenen. Het wordt maximaal 15 tot 17 graden. De wind waait uit het westen en is matig aan land tot krachtig (6 Bft.) aan de westkust. Pas in de avond nemen de buien af en het wordt in de nacht droger. In het noorden kan er in de nacht nog een spat regen vallen.

Het weekend lijkt aanvankelijk nog droog te verlopen, maar zondag stromen er weer buien binnen. De zon laat zich nog af en toe zie. Met name zaterdag wordt redelijk zonnig. De temperaturen kunnen op zaterdag op 20-21 graden uitkomen, maar zondag blijft het kwik rond de 19 graden te steken.

De eerste dagen van de komende week loopt de temperatuur op.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: kans op een bui”

Reacties zijn gesloten.