Het weer: regen

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag verloopt de dag voor een deel bewolkt en regenachtig. Pas gaandeweg de middag wordt het droger. Het wordt met 21 graden niet koud. Morgen belooft het weer beterschap. Zonnige perioden en hogere temperaturen. De kans op een bui is klein.

11-07-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag valt er vooral in het oosten van het land nog buiige regen. Daarbij is er een kleine kans op onweer. In het westen van het land wordt het geleidelijk droog en halverwege de middag breekt de zon daar al door. De wind is matig, aan zee vrij krachtig en komt voornamelijk uit het zuiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19 graden in het noordoosten, tot 22 in het zuiden van het land.

Vanavond wordt het ook in de oostelijke helft van het land droog. Het klaart vanavond breed op in het land. De wind draait naar het westen en neemt aanzienlijk in kracht af. Laat op de avond kan er in de kustgebieden een lokaal buitje voorkomen.

Komende nacht is het in het binnenland vrijwel onbewolkt. Aan zee komen wolkenvelden voor en daar kan nog een verdwaalde bui vallen. In de late nacht wordt het nevelig en lokaal is er kans op een mistbank. Het koelt af naar een graad of 13.

Morgen begint de dag op veel plaatsen vrij zonnig. Wel is er in de eerste uren van de ochtend kans op lokaal laaghangende bewolking. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken. De dag verloopt verder vrij aardig: stapelwolken en perioden met zon wisselen elkaar af. Daarbij wordt het 21 tot 25 graden. Alleen in het noordoosten is er in de middag kans op een bui. De wind is zwak tot matig en komt voornamelijk uit het zuidwesten.

Dinsdag verloopt wisselend bewolkt. De zon komt overigens goed aan bod, maar de buienkans is nog niet geweken. De middagtemperatuur ligt rond 24 graden. De dagen daarna zien we ook een afwisseling van stapelwolken, zon en een enkele bui. Kortom: Hollands zomerweer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: regen”

  1. Wat een potten Harry! Ach ze zijn wel sierlijk, bloeien matig en trekken de aandacht….je moet het maar willen zo’n balkon :'(

Reacties zijn gesloten.