Kenny van Hummel mogelijk naar Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De organisatie van het woensdag 12 augustus te houden Peperbus Profspektakel wil graag Kenny van Hummel aan de start in de Overijsselse hoofdstad. De 26-jarige renner uit Huissen werd, na het uitvallen van Robert Gesink, de Nederlandse held in de jongste Tour de France. Niet omdat hij met de besten mee ging. Wel omdat Kenny in de bergetappes steeds in z’n eentje, kort voor de bezemwagen, finishte en van geen wijken wilde weten.

De bijzonder karaktervolle renner wilde koste wat kost Parijs halen maar smakte op de laatste woensdag van de Tour tegen het asfalt en moest vanwege z’n verwondingen noodgedwongen opgeven. ’s Avonds meldde hij bij Mart Smeets in het NOS-programma de Avondetappe dat hij zeker veertien dagen niet mag fietsen. Daags na de Tour lost Kenny het startschot in Boxmeer. De organisatie van het Peperbus Profspektakel hoopt vurig dat ‘Hummeltje’, vanwege z’n doldrieste spurts ook wel Kamikaze Kenny genoemd, woensdag 12 augustus zodanig hersteld is dat hij in Zwolle kan rijden. Vorig jaar reed Kenny met een derde plaats, achter Bernhard Kohl en Bram Tankink, naar het podium op het Gasthuisplein in Zwolle.

Vanwege Kenny’s optreden in de Tour de France, elke bergrit was een race tegen de klok voor hem, groeide Van Hummel in de drie weken durende grootste wielerkoers van de wereld uit tot een ware held. Niet alleen in Nederland werd meegeleefd met de dappere strijder van Skil-Shimano, ook in het buitenland was er alom bewondering voor zijn inzet en doorzettingsvermogen. Zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong sprak z’n bewondering uit voor Kenny en ook in o.a. de New York Times was er lof voor de drager van de rode lantaarn in de Tour. Door de Franse sportkrant l’Equipe werd de Gelderse Tourdebutant uitgeroepen tot ‘de slechtste klimmer ooit’ in de geschiedenis van de Tour de France.

Bergop heeft Kenny het heel moeilijk, in vlakke etappes en eendagswedstrijden staat hij vooral in massaspurts z’n mannetje. In 2003 won Kenny o.a. de Omloop der Vlaamse Gewesten en de nationale titel op de weg bij de eliterenners zonder contract. In 2007 was de Ronde van Noord-Holland een prooi voor Kenny van Hummel en dit seizoen is hij helemaal goed op dreef met triomfen in de Ronde van Overijssel, de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke, de Batavus Prorace, de Dutch Food Valley Classic en de Tour de Rijke.

Tijdens het dit jaar in Landgraaf gehouden Nederlands Kampioenschap was Kenny (heel) dicht bij de proftitel. Na een vlucht van 180 kilometer had de sprinter nog zulke goede benen dat hij op weg naar de finishlijn geen rekening meer hield met een verkeerde afloop. De sprinter van Skil-Shimano werd echter verrast door Koos Moerenhout, die zich plotseling aan het front meldde en erop en erover ging. Kenny moest toen gokken, er achteraan of Moerenhout door één van de andere koplopers terug laten halen. Hij koos voor de laatste optie, won de sprint van de achtervolgende groep en kwam op de streep enkele meters tekort om Koos Moerenhout van de nationale titel af te houden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Kenny van Hummel mogelijk naar Zwolle”

  1. de tourorganisatie zal maatregelen moeten treffen tegen dit soort lieden die een slaatje slaan uit het feit dat ze laatste zijn van het klassement. onvoorstelbaar dat deze man zo,n media-aandacht krijgt terwijl hij op 3,5 uur stond van de top vh klassement. op deze manier maakt hij een klucht van de tour en zijn deelnemers.

  2. @Joop:
    Daarom is er al jaren een tijdslimiet gesteld waarbinnen renners binnen moeten zijn. Deze is o.a. afhankelijk van de finishtijd van de dagwinnaar.
    Van Hummel slaagde er meerdere keren in om net binnen deze gestelde limiet binnen te komen. Dat hij lange tijd de rode lantaarn had, is in mijn ogen meer een geval van een enorm doorzettingsvermogen (steeds net op tijd weten te finishen) dan proberen te profiteren van de aandacht.

  3. joop ga zelf eens maatregelen treffen om jezelf in bescherming te nemen,want wat ben jij een azijnpisser.Ooit gefietst??wat van hummel heeft gepresteerd is om iets wat je absoluut niet beheerst toch te volbrengen.Een soort eendagsvlieg die vier dagen leeft om het in de vierdaagse toch nog goed te doen.Het is zijn beroep.En een goede klucht heeft goede spelers nodig anders wordt het een drama

  4. Kenny van Hummel heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voorgelegd is door de organisatie van het woensdag 12 augustus te houden Peperbus Profspektakel. In Zwolle zijn ze blij met de komst van Kenny, die in de Tour de France van dit jaar – als drager van de rode lantaarn – uitgroeide tot superheld. De inzet en het doorzettingsvermogen van de antiklimmer in de bergritten, waar hij altijd in z’n eentje kort voor de bezemwagen reed, maakte enorme indruk. Kenny’s manier van rijden leverde hem en zijn sponsor Skil-Shimano in binnen- en buitenland heel veel publiciteit op. Ook in het Tourpeloton was er grote waardering voor zijn optreden. Sneu was het dat hij op de laatste Tourwoensdag tegen het asfalt smakte en hevig bloedend, vanwege onder andere een opengespleten knie, per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd werd.

Reacties zijn gesloten.