Laurens ten Dam naar Profspektakel in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Laurens ten Dam, de karaktervolle vechtmachine van Rabobank én de beste Nederlander in het eindklassement van de jongste Tour de France, rijdt woensdag 12 augustus in het Zwolse Peperbus Profspektakel. Ten Dam won woensdagavond nog het criterium de Acht van Chaam. Al eerder werd bekend gemaakt dat Kenny van Hummel, Albert Timmer, Joost van Leijen en Sergej Ivanov naar Zwolle gaan komen.

De belangrijkste opdracht voor Laurens ten Dam in de Tour was om Rabokopman Denis Menchov de helpende hand toe te steken in het hooggebergte. Toen bleek dat Menchov niet in goeden doen was mocht Ten Dam zijn eigen kans gaan. Dat ging goed. De in het Groningse Zuidwolde geboren vechtjas ging met de besten mee de Tourmalet op, maar maakte in de afdaling een zware crash. "Ik had veel pijn, maar heb wel doorgezet. Feit is wel dat ik na die val de Tour zeer wisselvallig vervolgd heb," zegt Laurens ten Dam, die fris en in goede conditie aan de start verscheen bij de proloog in Monaco. Op karakter en met heel veel inzet heeft hij toch als beste Nederlander de finish in Parijs gehaald.

Na door Piet Hoekstra opgeleid te zijn bij Batavus werd Laurens ten Dam opgenomen in het opleidingsteam van de Rabobank. Omdat hij (nog) te licht gevonden werd voor het profteam van Rabobank maakte hij de overstap naar Bankgiroloterij. Na een jaar maakte hij de overstap naar Shimano om vervolgens via het team Unibet in 2008 wel de overstap naar het profteam van Rabobank te maken. Met Rabobank debuteerde Ten Dam vorig jaar in de Tour de France met een verdienstelijke 22ste plek in het eindklassement als resultaat. Vorig jaar won Laurens ten Dam de openingsrit van het Critérium International en dit jaar won hij het bergklassement in de Ronde van Romandië.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Laurens ten Dam naar Profspektakel in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.