Het weer: zon

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag zien we de zon geregeld en wordt het aangenaam warm met een middagtemperatuur van 20-23 graden. Morgen wordt het een stuk warmer en volgen er in de avond enkele onweersbuien. Volgende week 30 graden?

30-07-2009_weerfoto.jpg
Vanochtend is het weerbeeld rustig. Zon en enkele wolkenvelden wisselen elkaar af en het is overal droog. De wind is zwak of matig en waait uit richtingen tussen zuid en west. Rond 06:30 lag het kwik op een graad of 10, maar gedurende de ochtend klimt het kwik naar 20 graden. Vanmiddag verschijnen er enkele onschuldige stapelwolkjes, maar de zon blijft het weerbeeld domineren. De wind is zwak en krijgt geleidelijk een voorkeur voor de zuidoosthoek. De temperatuur loopt op naar 20 graden op de Wadden en 23 graden in het binnenland. Vanavond verdwijnen de stapelwolkjes, maar de hogere bewolking blijft aanwezig. Hierdoor liggen de minima komende nacht hoger dan afgelopen nacht. Het wordt niet kouder dan 12 graden. Morgen is de zon er weer bij, maar soms heeft hij het moeilijk om goed door de sluierbewolking heen te schijnen. Met 24-26 graden wordt het een stuk warmer dan vandaag. De wind is zwak of matig en waait uit het zuiden. In de avond neemt de kans op een (onweers)bui toe.

Zondag begint met enkele buien. In de oostelijke helft van het land kunnen ze tot halverwege de middag aanhouden, maar in het westen wordt het al vrij snel droog en breekt de zon door. Met maximaal een graad of 20 is het een stuk minder warm dan morgen.

Maandag wordt een overgangsdag. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar op veel plekken blijft het droog. Er is een mix van stapelwolken en zon en het wordt 20-22 graden.

Vanaf dinsdag schakelt de zomer een tandje bij. Er zijn dinsdag zonnige perioden en het kwik loopt op naar 24-27 graden. Woensdag en donderdag lijkt het op grote schaal 30 graden te worden. Er is een goede kans dat dit zomerweer tot en met het weekend aanhoudt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: zon”

Reacties zijn gesloten.