Van Meetelen 25 jaar op de Zwolse Zomerkermis

Foto van auteur

Zwolle – Dit jaar is de familie Van Meetelen – Koek met hun poffertjeskraam voor de 25e keer op de Zwolse Zomerkermis present.

14-08-2009_opening_zomerkermis__van_meetelen_4.jpg

Om die reden werd de heer Van Meetelen vrijdagmiddag door burgemeester H.J. Meijer in het zonnetje gezet. De eigenaar van de poffertjeskraam op de Grote Markt kreeg van de burgervader een verrassingspakket aangeboden. Dirk van Meetelen, één van de laatste exploitanten van een ouderwetse, verplaatsbare Hollandse poffertjeskraam, hanteert de klassieke methode van insmeren, ingooien, strepen, draaien en opsteken. Op deze video demonstreert Van Meetelen dat poffertjes bakken niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Van Meetelen 25 jaar op de Zwolse Zomerkermis”

 1. Het kan nog zo’n leuke en aardige man zijn en hij kan nog zo zijn best doen, maar vorig jaar smaakten de poffertjes bij deze kraam me zeer slecht en ik ben daardoor en na het zien van het filmpje van de beste man helemaal, niet meer geneigd nog een keer langs te gaan.
  Zoals je in het filmpje ook kan zien, zijn de poffertjes zwart en zo smaakten ze mij, mijn man en mijn oudste dochter ook.
  Wat een mooi ambacht is, gaat verloren op deze manier door slecht afgeleverde producten. Dat vind ik zeer jammer, want ik houd erg van oude ambachten.
  De manier waarop de man het maakt, lijkt me niet de fout. Hoe hij de pan zodanig schoon krijgt dat het geen zwarte poffers meer oplevert, weet ik niet, maar in dit geval is het erg jammer en denk ik dat veel mensen niet weer zullen komen en dat lijkt me toch niet de bedoeling. Ik gun het deze man, want de kunst van ingooien verstaat hij zeker, maar de smaak moet bovenal goed zijn en dat vond ik zeer zeker niet. Wie weet ligt het aan het vet dat hij gebruikt? Misschien is zonnebloem of arachideolie een oplossing?

 2. Ja leuk, ik ga ze morgen proberen. Kan niet anders dan goed smaken.

  En ja…, iedereen heeft het natuurlijk niet zo goed voor elkaar als Gezellig. Daar ben ik dan wel weer jaloers op.

 3. Ik heb dus pech gehad. Ik heb ze nog donkerder ‘bruin’ gehad dan die laatste lading uit het filmpje. Die eerste ladingen zagen er wel goed uit qua kleur maar die ik heb gehad waren dus gewoon niet lekker meer. Ambachtsman of niet…. voor mij niet meer zijn poffertjes.

 4. @bernard
  Laat je morgen nog even weten hoe deze kermispoffertjes je smaken ? Ik heb ze meerdere keren (=door de jaren heen) geprobeerd, maar helaas zijn ze mij slecht bevallen. Mijn collega’s denken er net zo over !

 5. Wij komen al jaren bij dit poffertjessalon en meningen verschillen en het staat iedereen vrij om hier iets neer te zetten maar wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit en de smaak van de poffertjes.

Reacties zijn gesloten.