VVD Zwolle geeft studentenkamer weg

Foto van auteur

Zwolle – De VVD Zwolle biedt samen met MaXX Vastgoed één studentenkamer aan voor een nieuwe student in Zwolle. De kamer wordt volgende week, tijdens de GRASweek, aangeboden zonder bemiddelingskosten en met één maand gratis huur. Een student bespaart hierdoor maximaal € 700. Met deze actie wil de VVD aandacht vragen voor het grote tekort aan studentenwoningen in Zwolle.

Mede dankzij de economische crisis hebben zich deze zomer meer mensen dan normaal ingeschreven voor een studie bij hbo-instellingen in Nederland. Ook in Zwolle is er een toename. De VVD vindt het belangrijk dat een student kan wonen in de stad waar hij of zij studeert. In Zwolle zijn er echter niet genoeg studentenwoningen. “Twee jaar geleden is er een deltaplan gekomen om dit probleem op te lossen. In vijf jaar tijd komen er duizend woningen bij, maar dat is nu, mede door de economische crisis, niet meer voldoende. De VVD wil dan ook een actualisatie van dit plan”, stelt gemeenteraadslid en lijsttrekker Rene de Heer. De VVD-fractie vraagt tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering van het nieuwe politieke jaar aandacht hiervoor bij het College van B & W.

Samen met MaXX Vastgoed biedt de VVD een kamer aan tijdens de introductieweek voor studenten. MaXX Vastgoed rekent hiervoor geen bemiddelingskosten en de VVD betaalt één maand huur. Een student bespaart hierdoor maximaal € 700, maar moet om in aanmerking te komen voor de woning wel een korte slogan verzinnen die aangeeft hoe Zwolle een nóg betere stad voor studenten kan worden. Deze slogan kan vanaf dinsdag 25 augustus via de website www.vvdzwolle.nl worden ingevuld of via sms worden verstuurd naar 06-55824443.

Tijdens het Eindfeest van de GRASweek op vrijdag 28 augustus wordt bekend gemaakt welke student vanaf 1 oktober verzekerd is van woningruimte in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “VVD Zwolle geeft studentenkamer weg”

 1. Rare actie. Een politieke partij die aandacht vraagt voor een probleem door een prijsvraag te organiseren samen met een commercieel bedrijf dat medeverantwoordelijk is voor het probleem.
  Welke student kan nou 700 euro per maand huur betalen?? Die kamer was anders leeg blijven staan! Nu is MAXX er makkelijk vanaf.
  VVD moet problemen oplossen via de raad en aandacht vragen met goede argumenten, niet met goedkope kdootjes!!!

 2. helmaal mee eens.. maar er staat 700 euro maar das 1 maand huur en bemiddelingskosten ( meestal ook 1 maand huur) is 350 per maand en dan is ie zo weg.

 3. en dan vergeten ze ook de maand borg nog, maar die laten ze nu buiten beschouwing.
  Wat een achterlijke actie zeg.
  Het is net als Greenpeace met een Japanse Vloot een walvis vrijlaat….:'(

 4. Maxx vastgoed is het tuig dat het probleem in eerste instantie creert. Ze boden mij ooit ook een zolderkamer voor 1000 gulden per maand. Fijne aanbieding nadat ik me ingeschreven had voor 40 gulden. En de VVD tja, xenofobie ligt al bij PVV, op de VVD stem alleen nog als je bankier bent.

 5. haha de tweede reactie van blup vind ik wel scherp gevonden, anderzijds doet het deels wel een beetje afbreuk aan zijn eerste reactie. In de ene context worden kamers als duur beschouwd, maar als het een kadootje is, is het goedkoop;)

  Neemt niet weg dat ik het eens ben met het verhaal dat de huurprijzen erg hoog zijn, en dan is Zwolle nog de ‘Aldi’ van studentensteden. Ik denk dat een partij als de VVD het stimuleren van studeren hoog in het vaandel heeft staan. Ik begrijp deze zet dan ook best. Maar ook de VVD doet hiermee weer op haar beurt afbreuk aan haar standpunten. Ze kaarten hiermee wel aan welke problemen de door hen zo gewaardeerde vrije markt met zich meedraagt……misschien is dit wel juist heel eerlijk van de VVD….zo kan je het ook zien;)

 6. Zijn de kamers dan zo duur bij Maxx , 700 euro dat is toch wel heel veel , de VVD kan beter een aktie beginnen met gratis kraken , nu denkt iedereen dat de VVD banden heeft met de grootste oplichter van Zwolle , of moet de kas worden gespekt van de VVD met een donatie van Maxx , ik geef wel een gratis tip weg , er staat al een tijdje een nieuwbouw woning leeg aan de molenweg 🙂 , ik wacht nu op een tegen actie van de SP kom op jongens niet achter blijven ,laat eens wat van je horen of zitten jullie nu lekker op pluche .

Reacties zijn gesloten.