Nieuwe Tesselschadetunnel in gebruik

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf woensdag 26 augustus kunnen voetgangers, fietsers, scooters en brommers door de nieuwe Tesselschadetunnel onder de Ceintuurbaan rijden.

Bij het ontwerp van de tunnel stond de veiligheid en een goed overzicht voor de gebruikers voorop. Het grootste gedeelte van de tunnel is open en door het gebruik van lichte tegels en witte verlichting is de veiligheid verder vergroot. Op het kruispunt Dr. van Heesweg–Tesselschadestraat zijn alle rijbanen aangelegd, de komende tijd worden de bermen afgewerkt. Ook treedt binnenkort een nieuwe verkeersinstallatie in werking, die in tegenstelling tot de huidige tijdelijke installatie de toekomstige verkeersstromen kan verwerken. Naar verwachting zullen vanaf begin september alle nieuwe wegen volledig berijdbaar zijn. De Oosterenk wordt dan ook weer beter bereikbaar.


Bushaltes
De tweede tijdelijke bushaltes langs de Ceintuurbaan worden vanaf september verplaatst naar de hoek van het vernieuwde kruispunt (bij het Century-gebouw) en halverwege de Ceintuurbaan tussen de Dr. van Heesweg en Dr. Spanjaardweg. 

Afronding
Naar verwachting is het hele kruispunt eind oktober 2009 klaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Nieuwe Tesselschadetunnel in gebruik”

  1. het is een kwestie van tijd voordat de eerste overval-aanranding etc etc een feit is bij dit soort tunnels…

    ========

    Verdieping, denk aan je woordkeuze!

  2. Ik persoonlijk vind deze tunnel behoorlijk open en overzichtelijk, denk niet dat er zo snel een aanranding plaats vind. Ook denk ik niet dat er s’nachts heel veel gebruik van gemaakt wordt…

Reacties zijn gesloten.